“Una xarxa d’agrobotigues ens beneficiaria a tots”

Les cooperatives opinen_Gonzalo CambraCO [OP] INIÓ
Gonzalo Cambra, Cooperativa Riudecanyes

Gonzalo Cambra és director comercial de la Cooperativa de Riudecanyes, una empresa amb un oli d’oliva verge extra excel·lent i molt dinàmica en àmbits tan diferents com l’oleoturisme i la internacionalització.

A la cooperativa, teniu el distintiu d’agrobotiga que impulsa la Federació. Què us aporta?

Tot distintiu que aporti informació al consumidor a l’hora d’escollir un producte és interessant.

El consumidor ha de saber què està comprant i és important que tingui coneixement que les agrobotigues són punts de venda de productes de proximitat que van més enllà d’una botiga tipus supermercat.

A banda que és un producte elaborat en el nostre territori, aquest distintiu també és una garantia de qualitat per al consumidor i li aporta tranquil·litat amb relació a la seva salut.

També feu ús del distintiu de venda de proximitat del Departament d’Agricultura. Com es complementen, els dos distintius?

L’important és sumar. Quantes més entitats públiques, privades, cooperatives… s’involucrin en aquest tipus de promocions, qui en sortirà més beneficiat serà el consumidor. I alhora també el productor, que posa molt d’esforç i sacrifici per elaborar un producte de qualitat i el més respectuós possible amb l’entorn. És una sinèrgia molt important.

Com treballeu per oferir una experiència de compra singular a la cooperativa de Riudecanyes?

L’agrobotiga ha de ser un lloc viu i dinàmic. Per aquest motiu, fa tres anys vam construir el Centre d’Interpretació, des d’on promovem la cultura dels productes de la terra.

Organitzem visites guiades, oferim tastos i, a més, disposem d’una sala on projectem vídeos per explicar com treballem i com produïm l’Oli d’Oliva Verge Extra “Escornalbou”.

En paral·lel, tenim un acord amb l’empresa de turisme “La teva Ruta”, que ofereix diversos programes d’activitats al voltant de món de l’Oli d’Oliva Verge Extra. Això ens permet oferir l’activitat d’esmorzars entre oliveres centenàries.

El nostre objectiu final és potenciar l’agrobotiga i, en aquest sentit, hem d’agrair la implicació de l’Ajuntament de Riudecanyes en el nostre projecte.

Hi ha potencial per a una xarxa d’agrobotigues cooperatives?

Per descomptat que hi ha potencial, però caldria que existís una idea molt definida de què es vol fer i saber transmetre-la als consumidors.

Les agrobotigues hem de saber mantenir la nostra essència i diferenciació, de la mateixa manera que hem de ser conseqüents amb l’esperit cooperativista. Una xarxa d’agrobotigues ens portaria beneficis a tots i ens ajudaríem, els uns als altres, a créixer i procurar-nos un futur millor.

Indentificador Agrobotiga cooperatives agràries

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya promou la diferenciació de les agrobotigues cooperatives mitjançant un distintiu que transmet valors propis dels punts de venda cooperatius i que resulta compatible amb el distintiu de venda de proximitat del Departament d’Agricultura.