Valea Amaradiei Catalunya

Cooperativa Valea Amaradiei CatalunyaA la vall del riu Amaradia, es començaran a construir properament les instal·lacions de la primera cooperativa resultat de la cooperació entre Catalunya i Romania, que es dedica a la producció de fruits del bosc.

El projecte es va iniciar al 2014 i compta amb 70 socis cooperativistes romanesos i tres catalans. Enric Dalmau, un dels impulsors i president de la cooperativa de Cervià de les Garrigues, explica que “volem contribuir a la dinamització de la regió romanesa del Gorg que actualment és pobre per manca d’organització econòmica i social, però que té moltes possibilitats perquè la terra de cultiu és molt fèrtil”.

La cooperativa Valea Amaradiei Catalunya ja ha començat a produir i comercialitzar les primeres plantacions de móra. A partir de l’any que ve, es preveu començar a exportar a diferents països de la Unió Europea i a més, es diversificarà la producció amb plantacions de gerds i goji.

Les noves instal·lacions permetran comptar amb càmeres de fred i de congelat, i amb naus per al triatge, la conservació i l’envasat dels fruits. Es preveu que estaran construïdes la pròxima primavera.