V Festa del Trepat, a Barberà de la Conca

Festa del Trepat_Inauguració Monument al Trepat
Inauguració de l’escultura “Barberà, Comanda del Trepat”

Amb l’objectiu de donar a conèixer el trepat com a varietat de raïm negre autòctona de la Conca de Barberà, a final de juny es va organitzar la V Festa del Trepat a Barberà de la Conca.

La festa va incloure actes tan diversos com una xerrada tècnica al voltant de les possibilitats d’elaboració d’aquesta varietat, tastos guiats per cadascun dels cellers participants i el tast lúdic “Atrapa el trepat”, dirigit pel sommelier Xavi Nolla. També es van fer activitats per a nens, concerts i un maridatge entre vi i art.

Durant l’acte d’inauguració es va presentar l’escultura “Barberà, Comanda del Trepat”, obra de l’antic president de la cooperativa Antoni Bosch. La peça combina el ferro forjat i la pedra, i s’ha instal·lat al costat del celler cooperatiu.

La Cooperativa Agrícola de Barberà va organitzar dos actes propis en el marc de la festa, una trobada de col·leccionistes de plaques de cava i un esmorzar popular amb productes de la terra i vi rosat trepat. A més, va presentar la nova placa del cava “Castell de la Comanda Rosat Trepat”.