Unió, 75 anys amb la gent del camp

Unió Corporació Alimentària

Fundada a Reus l’any 1942, Unió Corporació Alimentària és una cooperativa de segon grau que va néixer amb la voluntat de contribuir al desenvolupament i la modernització del sector agrari. A dia d’avui, manté intacte el mateix esperit i ha esdevingut un referent del teixit cooperatiu català.

Unió agrupa 186 cooperatives i 20.000 famílies

L’entitat agrupa 186 cooperatives i representa més de 20.000 famílies d’agricultors. Una bona part de les cooperatives locals associades a Unió es concentren a les comarques de Tarragona, però també a la província de Lleida, en algunes zones de l’Aragó, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

Les seves activitats principals comprenen la comercialització de fruits secs –que sumen el 57% de la facturació-, oli d’oliva verge extra –23%- i vi -12%. La garrofa i els subministraments completen les divisions de negoci de la cooperativa.

Al llarg de tota la seva història, ha sabut adaptar-se a les necessitats del món rural ja sigui apostant per nous productes, oferint nous serveis o introduint millores en els conreus i en els processos de transformació.

Consolida el seu creixement amb una facturació de 70 milions d’euros i exporta el 60% de la producció

El director general d’Unió, Ferran Huguet, afirma que “una de les claus de futur passa per guanyar dimensió en uns mercats amb clients cada vegada més grans i amb major poder de compra”. En aquest sentit, destaca el creixement en l’àmbit de la internacionalització, que representa un 60% dels 70 milions d’euros anuals de facturació. Unió exporta a més de 40 països com els Estats Units, Taiwan, Japó i la Unió Europea.

Entre els seus reptes de futur destaquen la innovació i la qualitat, amb l’objectiu de maximitzar el valor dels productes agrícoles i de consolidar el seu pes en els mercats internacionals. En aquesta línia, disposa de diverses patents mundials en l’àmbit de la fruita seca i participa en un projecte per a la millora genètica de l’ametlla marcona.

Aposta per la innovació, la qualitat i l’economia circular

Unió també impulsa projectes en l’àmbit de l’economia circular, incloent la recuperació de finques abandonades per atraure nous pagesos joves al camp i evitar la despoblació de les zones rurals.