Una bona sensació

Ramon Sarroca_President_FCACEDITORIAL
Ramon Sarroca, president FCAC


Aquestes últimes setmanes hem pogut fer un pas endavant en el desenvolupament del nostre pla de treball. Per avançar, necessitàvem que es definís la composició del Govern, conèixer els nous consellers i els seus equips. I és que a la Federació treballem conjuntament amb l’Administració perquè les cooperatives siguem partícips de tot allò que esdevé al nostre país.

Ja ens hem trobat amb la consellera Meritxell Serret en la primera Taula Agrària de la legislatura, i hem mantingut reunions amb els consellers Jordi Baiget i Josep Rull i amb el secretari d’Economia Pere Aragonès. Les sensacions són bones. Ens han transmès ganes de treballar i hem consensuat els temes que són prioritaris per al sector.

És bàsic que el Govern aprovi el Pla Marc del cooperativisme agrari i que comenci a desenvolupar els seus eixos, perquè les actuacions que se’n deriven són les que garantiran la nostra competitivitat.

Cal aprovar un programa per a la modernització i la concentració del sector, afavorir la cooperació entre cooperatives, potenciar la incorporació de joves i els plans de millora i vetllar per reconduir situacions crítiques que s’estan donant en la major part de sectors productius.

Tot plegat us ho presentarem a la pròxima Assemblea General, que tenim previst convocar el dia 20 de maig a Vic, aprofitant la celebració del 50è aniversari de la cooperativa osonenca.

Voldríem que les cooperatives hi participeu i ens doneu la vostra confiança. Per la nostra part, ens comprometem a defensar els projectes que ens permetran continuar presents i ser punters dins del sector agroalimentari a Catalunya, Espanya i Europa.