Un estímul per seguir treballant

Josep Pere Colat

EDITORIAL

Coincidint amb el 30è aniversari, la Generalitat de Catalunya ens ha distingit amb el lliurament de la Placa al treball President Macià 2013, un reconeixement institucional a la feina que des de la Federació s’ha fet i es continua fent per les cooperatives agràries i pel món rural.

Els companys del Consell Rector i jo mateix hem rebut amb satisfacció i orgull aquesta distinció a totes les persones que s’han implicat amb la nostra entitat durant tots aquests anys, sigui com a representants del Consell Rector o com a treballadors de l’estructura tècnica. De la mateixa manera que entenem que aquest guardó també esdevé un reconeixement a tot el col·lectiu de cooperatives agràries per la nostra contribució al progrés del país.

Per això, estic convençut que aquest atorgament ens ha d’esperonar a seguir treballant amb ganes, força i unitat amb la finalitat de donar resposta a les necessitats i les aspiracions del nostre sector.

Sóc conscient que és un moment complicat en què s’estan incrementant desorbitadament els costos de producció en molts àmbits al temps que augmenten les dificultats de finançament perquè l’Administració encara no ha pogut executar els pagaments corresponents a moltes de les nostres línies de suport, incloses les de projectes tant estratègics com els inclosos en el Pla de Concentració de Cooperatives.

No obstant això, estem avançant en els nostres objectius. Recentment, el Ministeri d’Agricultura ha fet seva una de les nostres reivindicacions dels últims anys i ha prohibit l’ús de setrilleres en els restaurants. També a petició de la Federació, el Parlament català ha aprovat dues resolucions que insten el Govern a aprovar ajuts estratègics per al nostre sector i seguim la roda de contactes amb els partits polítics i amb la Conselleria d’Agricultura per incidir en tots els temes que ens afecten.

A nivell intern, apostem per treballar en diferents àmbits que considerem estratègics, com reforçar el posicionament de les cooperatives agràries davant la societat. En aquest sentit, em plau comunicar-vos que, a partir d’aquest número, també podreu llegir la nostra revista, l’Agroactivitat, a Internet, on estarà disponible per a totes les persones que vulguin seguir l’actualitat del sector.

Les cooperatives agràries apostem per la feina ben feta i per això, esdevenim un referent i un exemple a seguir.

Josep Pere Colat
P
resident de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya