Tres grans reptes

Ramon Sarroca_President_FCACEDITORIAL
Ramon Sarroca, President FCAC


En l’Assemblea General d’enguany volem posar damunt la taula tres grans temes transversals, línies estratègiques que hem de tirar endavant amb les màximes garanties possibles per assegurar la competitivitat de les nostres empreses.

El PDR, el Pla de Concentració i el Pla Marc ens ocupen i ens preocupen. Per això els estem dedicant molt de temps i recursos, i els estem treballant amb el nou Govern de la Generalitat.

Després de diferents reunions amb el Departament d’Agricultura, el desplegament del PDR deixa una sensació agredolça. La Conselleria ens ha transmès voluntat de col·laborar, però també les limitacions determinades per la falta de pressupost. Sabent que els recursos són insuficients, estem expectants per una possible reprogramació que podria empitjorar, encara més, el finançament de les línies específiques d’agroindústria.

La situació es complica en relació amb el Pla de Concentració. La dotació econòmica s’ha retallat de forma molt important i aquesta és, precisament, una de les línies que més joc ens dóna a les cooperatives per al creixement i modernització de les nostres empreses. La inversió en aquests projectes acaba revertint tant en el sector com el territori, i d’aquí la preocupació de la Federació davant els pocs recursos disponibles.

El tercer gran projecte és el Pla Marc del cooperativisme agrari. Estem satisfets de com s’ha gestionat des del Departament d’Agricultura, que ha aconseguit la seva aprovació com un Acord de Govern. Ara necessitem la complicitat de les Conselleries del Govern implicades i també de tots els sectors i totes les cooperatives, que tenim obligació d’assumir part de la feina.

I és que el Pla Marc ens posa deures a tots: Govern, Administració i Cooperatives. Però l’esforç és imprescindible si volem empreses competitives i adaptades als temps que vénen.