Trempera

tastaCOOP
Agrícola de Bràfim
Bràfim | Alt Camp
fb

La Cooperativa fou fundada l’any 1930 i actualment és un referent al poble de Bràfim. El clima mediterrani, sense canvis extrems de temperatura i amb una pluviometria irregular, fa que els nostres vins siguin de graduació moderada i d’aromes afruitats. Al 1998 vam començar a embotellar vi amb DO Tarragona sota la marca “Puig Rodó”, uns anys després vam treure “Espic” i recentment hem posat al mercat la nova marca “Trempera”, carbònica i de potència, que ressalta la joventut i la frescor dels vins joves.” Joan Josep Raventós, president

trempera-gamaSens dubte estem davant dels vins més provocatius, curiosos i divertits del Celler Cooperatiu de Bràfim. Volien un canvi radical i amb la creació del Trempera, ho han aconseguit. Segur que no deixen ningú indiferent!

Es presenta en 4 varietats. El “Trempera Blanc” és 100% macabeu i, gràcies a la fermentació a temperatura controlada, pot oferir les millors aromes varietals; en boca resulta suau, amb tocs de pera i poma, i molt agradable al paladar. “Trempera Cartoixà” s’elabora amb la varietat xarel·lo i està sotmès a maceració pel·licular; és un vi fresc, equilibrat, llarg, amb estructura i bona persistència. Amb raïm de la varietat ull de llebre, una moderada maceració, premsat suau i fermentació controlada s’elabora el “Trempera Rosat”; es presenta amb color de cirera primerenca i en boca és aromàtic, fresc i lleuger, amb tocs a fruita vermella. Tanca la gamma el “Trempera Negre”, elaborat a partir de les varietats ull de llebre i merlot, de color robí molt intens i aromes de fruites vermelles i regalèssia; és robust, estructurat i de llarga persistència.

Punts de Venta

“Trempera” es pot comprar a l’Agrobotiga de la cooperativa (C. Major,17 – Bràfim), on també es poden trobar productes agraris propis, d’altres cooperatives i productes de temporada típics de la zona, com cireres i calçots.