Temps de reflexions

Ramon Sarroca_President_FCACEDITORIAL
Ramon Sarroca, President FCAC


L’agost, un mes de descans per a molta gent, és temps de treball constant i dur en el sector de la fruita dolça, principalment a les comarques de Lleida.

Potser per això, els últims anys visc l’estiu de forma diferent. La meva feina de collir es compensa amb una aturada en el món polític i administratiu. Com a president de la Federació, crec que és el moment per reflexionar sobre els temes pendents amb les diferents Conselleries del nostre àmbit d’acció (Agricultura, Treball, Empresa, Economia i Territori i Sostenibilitat) perquè, a partir de setembre, els haurem de reprendre i anar tancant.

Enguany, tenim en marxa projectes com el Pla de millora de competitivitat de les cooperatives, la implantació i supervisió de la nova PAC, el seguiment del nou PDR i la seva influència sobre els ajuts mediambientals, els programes de cooperació internacional, l’adaptació de la formació a la realitat del nostre sector i, naturalment, un dels aspectes que més ens ha ocupat durant l’últim any: el canvi normatiu i l’adaptació de les seccions de crèdit.

Una circumstància que ha posat de manifest com canvis substancials en els nostres sectors de vegades impliquen reptes importants per als cooperativistes i les nostres empreses. Però, malgrat la disparitat de criteris que s’ha donat en alguns moments, estic convençut que tots estem posant el nostre granet de sorra perquè les coses tornin a lloc i per recuperar els nivells de confiança que sempre ens han caracteritzat, tant en l’àmbit de la Federació com en les Seccions de Crèdit.

Ens en sortirem perquè invertirem tot el temps necessari perquè el que ha passat resti com una experiència de la qual hem d’aprendre i en surti reforçat el model.

Precisament, també aquest és any de canvis i eleccions a les DOP i les IGP, les organitzacions dedicades a la defensa del producte vinculat a qualitat i territori. Sens dubte és un objectiu compartit i impulsat en gran mesura per les cooperatives agràries i per això, des de la Federació apostem per la interconnexió, per la implicació dels uns amb els altres perquè les decisions que es prenen ens afectaran a tots.

De ben segur que serem capaços d’obrir el debat i treballar plegats. Sumarem en allò que ens és comú i, davant les particularitats, estem obligats a prioritzar el millor per al producte i per al pagès.

Ramon Sarroca
President