TASTACOOP – Melmelades de fruita i verdures La Fageda

L’elaboració de les melmelades dóna feina a una vintena de treballadors del Centre Especial de Treball i respon a la tendència creixent de la població per consumir productes de proximitat i qualitat que permetin gaudir d’un bon àpat a casa. Les tasques de l’equip de treball es desenvolupen principalment a l’hort -on es recull la matèria primera- i a l’obrador -on es cuina i s’elaboren les melmelades. Els treballadors són els encarregats de tot el procés de producció.

La Fageda ha apostat per l’horticultura com a estratègia per diversificar l’activitat empresarial i ha tret al mercat la nova línia de melmelades que, per la seva qualitat,  ja compta amb el reconeixement de la Fundació Alícia, el centre referent en l’àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia.

Les melmelades per a maridatges “La Fageda” estan elaborades amb fruites i verdures de qualitat i proximitat. Dotze gustos per a infinites combinacions i que es poden maridar amb diferents tipus de formatges, carns o peixos, i també per als esmorzars. La seva cocció curta dóna com a resultat una melmelada consistent i amb trossos.

Les melmelades es poden comprar en paquets de 4 unitats: 

  • Maridatges per a esmorzars: melmelades de maduixa, taronja dolça, poma amb llimona i pera.
  • Maridatges per a formatges: tomàquet, taronja amarga amb gingebre, fruites del bosc i pebrot vermell.
  • Maridatges per a carns o peixos: ceba agredolça, pebrots, poma agredolça i carbassó.

També es podem gaudir de manera individual, segons els gustos de cadascú:

  1. Maduixa | Ideal per untar les torradetes de l’esmorzar, acompanyar un gelat de vainilla o farcir pastissos.
  2. Taronja dolça | Deliciosa per acompanyar un gelat, un pastís de xocolata o unes torrades amb mantega per esmorzar.
  3. Poma amb llimona | Perfecta per combinar amb un iogurt natural, un gelat de iogurt o, fins i tot, un pastís de milfulls.
  4. Pera | Espectacular sobre una torrada, barrejada amb iogurt, o com a farciment d’una bona crep feta a casa.
  5. Tomàquet | Immillorable amb formatges tendres de llet de vaca o de cabra i també amb els cremosos de tipus brie.
  6. Taronja amarga amb gingebre | Sorprenent amb formatges curats d’ovella i formatges fumats.
  7. Fruites del bosc | Extraordinària amb formatges tendres i amb recuit o per maridar amb els cremosos de tipus camembert.
  8. Pebrot vermell | Meravellosa amb formatges blaus i amb rocafort i també amb els fumats de tipus Idiazabal.
  9. Ceba agredolça | Saborosa amb carns vermelles de tipus filet o amb una hamburguesa. També lliga amb el peix a la planxa (per exemple, tonyina).
  10. Pebrots | Insuperable per acompanyar el pollastre rostit, les botifarres a la brasa o una exquisida brandada de bacallà.
  11. Poma agredolça | Sensacional per acompanyar la carn de porc, el seitan, el tofu i peixos blancs com uns llucets o un rap.
  12. Carbassó | Esplèndida amb les carns d’aviram, com ara el pollastre i el gall dindi, i també amb un rodó de vedella, i superba amb uns calamars o unes gambes a la planxa.

On comprar-les?

Xarcuteries, formatgeries i botigues especialitzades de les comarques de Girona
Gros Mercat
Valvi
Miquel Alimentació

On-line

La Tavella
Ualabox
Naulia

Més informació

Web
Facebook
Twitter
Youtube