Sostenibilitat alimentària

Un total de 16 cooperatives, coordinades per la Federació, han participat durant aquest any 2019 en la implantació de la eina eSIAB, que facilita l’autoavaluació de la sostenibilitat integral a la indústria alimentària, finançat pel Reial Decret 307/2019.

L’objectiu del projecte és reforçar la competitivitat de les cooperatives, com a indústries del sector alimentari, mitjançant la millora de la seva sostenibilitat tant a nivell econòmic com mediambiental i social.

La sostenibilitat integral és, actualment, un requisit per a les empreses de tots els sectors. D’entrada, les cooperatives agràries són entitats que ja responen als principis cooperatius, uns valors que es troben alineats amb el Decàleg de Sostenibilitat Integral de la Indústria Alimentària, que formula deu fonaments bàsics i al qual s’hi poden adherir les empreses que hagin realitzat la seva autoavaluació amb l’eina eSIAB.

L’adhesió al Decàleg permet donar visibilitat al compromís de la cooperativa amb la sostenibilitat integral alhora que estableix una situació d’avantatge en la sol·licitud de determinats ajuts, com els destinats a inversions en el sector vitivinícola.

El projecte està impulsat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, que pretén fomentar la sostenibilitat integral de la indústria alimentària amb un conjunt d’eines específiques.