“Som Terra, Som Força, Som Cooperativa”

Amb l’objectiu de posar en valor les persones, el treball i l’estima pel territori, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha organitzat la I edició del Concurs de Fotografia “Som terra, som força, som cooperativa”.

L’objectiu era que les fotografies presentades a concurs mostressin una visió personal en qualsevol àmbit del sector, des del treball al camp i la granja a la família, la cooperativa o els productes cooperatius.

Al concurs s’hi van presentar fotografies d’arreu del territori. Les finalistes van ser seleccionades per un jurat -tenint en compte la qualitat tècnica, l’originalitat i allò que transmet la imatge- i les guanyadores van sorgir de la doble votació realitzada en el marc de l’Assemblea General de Bordils i a través de la pàgina web de la Federació.

 1r PREMI 

“Esforç”
Al mes d’octubre a Corbera d’Ebre es recrea la verema antiga dins dels actes de la Festa de la Verema “La Clotxa”

AUTOR: Juan Coronado Esteve, treballador de la Cooperativa Agrícola de Corbera d’Ebre, SCCL
LOCALITZACIÓ: Corbera d’Ebre
PREMI: Lot de productes cooperatius valorat en 200€ + capsa regal Fent País “Escapades autèntiques”

© Juan Coronado Esteve

 2n PREMI 

“Coses d’abans”
Ungles i cabàs, estris per plegar les olives

AUTORA: Teresa Serra Pons, sòcia de la cooperativa Agrícola Catalana i Secció de Crèdit La Galera, SCCL
LOCALITZACIÓ: La Galera
PREMI: Lot de productes cooperatius valorat en 100€ + capsa regal Fent País “Molt per descobrir” + Llibre “Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits”

© Teresa Serra Pons
© Teresa Serra Pons

3r PREMI

“Treballant al camp”
La fotografia mostra els camps de fesols de la Vall d’en Bas (Girona). També es pot veure el poble i les fantàstiques muntanyes. En la fotografia s’aprecia el moment d’arrencar els fesols mitjançant el tractor i la seva maquinària

AUTOR: Lluís Gelis Coronellas, soci de la SAT la Vall d’en Bas
LOCALITZACIÓ: La Vall d’en Bas
PREMI: Lot de productes cooperatius valorat en 50€ + capsa regal Fent País “Visca el vi!” + + Llibre “Microcatalunya. Un viatge pels pobles més petits”

© Lluís Gelis Coronellas
© Lluís Gelis Coronellas