Sant Segimon, gastronomia i natura al cor del Montseny

TEMPS D’OCI

Visitar el Parc Natural del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera de la UNESCO, i perdre’s del seus paratges i racons és una alternativa molt recomanable per a qualsevol època de l’any.

El Parc ofereix diferents rutes a peu que permeten gaudir de la natura i la gastronomia de la zona.

En aquesta ocasió visitarem Sant Segimon, ubicat a la comarca d’Osona, a 1.230 metres d’altitud. El camí és apte per grans i petits, ja que no requereix un gran esforç físic. S’hi pot accedir des de Viladrau o des de Collfornic. Aquesta última és l’opció més indicada per arribar al Santuari, ja que el camí és de més fàcil accés. Així doncs, aparcarem el cotxe a Collfornic i buscarem les indicacions per iniciar la nostra passejada de poc més d’una hora.

El primer tram de la ruta coincideix amb la GR que porta al cim del Matagalls que, després d’una pendent pronunciada, abandonarem per girar a l’esquerra i continuar per un camí rural que ja no deixarem fins arribar a la nostra destinació.

Durant el recorregut anirem intercalant zones obertes, que ens mostraran meravelloses panoràmiques de la comarca i el Parc, amb zones boscoses de fagedes i rouredes que canviaran de color i aspecte en funció de l’època de l’any.

Un rètol de fusta amb “La Posada Sant Segimon” ens indicarà que estem arribant a la recta final i ben aviat començarem a albirar el Santuari.

Arribats a destí, és l’hora de gaudir de les vistes i fer un beure abans de dinar a La Posada, degustant un bon àpat de muntanya amb productes de la Cooperativa Plana de Vic.

Una mica d’història

El Santuari de Sant Segimon es va construir entre 1636 i 1806. Fins a la guerra civil la propietat oferia un servei d’hostatgeria. Durant la guerra, va ser totalment saquejat i, tot que en els anys 50 es va restaurar l’església, el vandalisme posterior va fer que quedés en una situació deplorable.

Als anys noranta es va iniciar de nou la restauració i finalment, aquest any, s’ha obert la nova Posada de Sant Segimon.

Vedella Cooperativa Plana de VicPlana de Vic a la Posada

Una extensa història vincula els propietaris de la Posada amb la Cooperativa Plana de Vic, ja que durant molts anys n’han estat socis.

Fruit d’aquesta relació, els excursionistes poden gaudir d’un menú de muntanya amb escudella, amanides d’arròs, fideus de muntanya i l’especialitat de la casa: carn a la brasa amb porc Duroc i vedella femella de Plana de Vic, productes molt vinculats amb la comarca i amb els socis ramaders de la cooperativa.

MÉS INFORMACIÓ

Santuari Sant Segimon
Tel. 639 568 622
santsegimon@santsegimon.com

Cooperativa Plana de Vic
Tel. 93 885 22 13
cpv@planadevic.cat