S’adjudica la nova superfície de vinya

El Ministeri d’Agricultura ha autoritzat un total de 4.173 hectàrees on es podran fer noves plantacions de vinya. Aquestes hectàrees representen la totalitat de la superfície de nova plantació disponible per enguany i donen resposta a un 35% de les 11.858 hectàrees sol·licitades amb compliment dels requisits.

Els criteris de repartiment han prioritzat les sol·licituds de joves que s’incorporen a la viticultura (se’ls han atorgat 1.224 hectàrees) i els productors amb major puntuació segons la normativa nacional (2.949 hectàrees). També s’han tingut en compte les recomanacions dels consells reguladors de determinades Denominacions d’Origen, com Rioja o Ribera del Duero, per aplicar limitacions a les noves plantacions.

En el cas de Catalunya, es van sol·licitar 413 hectàrees de les quals 329 eren admissibles i, en el marc del repartiment nacional, s’hi han concedit un total de 178,2 hectàrees.

Lluís Grogués, responsable de vi de la FCAC, argumenta que “aquestes dades mostren que el sector manté el seu dinamisme i segueix interessat en la producció”.