Riudecanyes, més presència a Europa

Llauna 5l oli d'oliva Escornalbou de la Cooperativa RiudecanyesLa Cooperativa Agrícola de Riudecanyes fa un nou pas endavant en la seva estratègia d’internacionalització i ha tancat un pacte d’exclusivitat amb Rungis Express per reforçar les vendes a Europa.

Rungis Express és una important companyia de logística i distribució de productes agroalimentaris de qualitat que ja està comercialitzant ampolles, garrafes i bag in box d’oli d’oliva verge extra “Escornalbou” a Alemanya, Àustria i Suïssa.

L’acord amb Rungis Express implica exclusivitat en els dos sentits i, per tant, la companyia no podrà comercialitzar cap altre oli verge extra produït a Catalunya en aquests països.

Fa mig any, la cooperativa de Riudecanyes ja va subscriure un altre acord d’exclusivitat amb una important distribuïdora de productes gourmet de Shanghai, Far East International Trading, per enviar 90.000 envasos d’oli d’oliva verge “Escornalbou” a la Xina.

Aquesta cooperativa del Baix Camp també està present a països com Bèlgica, Luxemburg, Andorra, Emirats Àrabs, Estats Units i Colòmbia, i les vendes a l’exterior ja superen el 30% de la seva producció. Gonzalo Cambra, director comercial de la cooperativa, explica l’aposta pel mercat exterior perquè “malauradament, a Catalunya i Espanya hi ha poca cultura de l’oli d’oliva verge extra, i el preu continua pesant més que la qualitat”.