Reconeixements al cooperativisme

Per la seva projecció i aportacions en benefici dels interessos generals, dins del món del treball, la Generalitat de Catalunya ha atorgat la Medalla President Macià a dos històrics del cooperativisme agrari català: Joan Segura i Cristòbal Colon.

Medalla Macia_Joan SeguraJoan Segura, nascut a Maials (1953), va formar part del Consell Rector de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya entre 1992 i 2014, on va ocupar diferents càrrecs de responsabilitat i va impulsar el procés d’expansió d’aquesta organització. En representació del sector també va participar durant 22 anys a la Confederació de Cooperatives Agràries d’Espanya i va presidir la Confederació de Cooperatives de Catalunya. En un àmbit més comarcal, ha presidit la DOP Les Garrigues així com les cooperatives Camp Foment Maialenc, Fruits Secs de les Garrigues i Oli-Art.

Medalla Macia_Cristobal ColonCristòbal Colon, de Zuera (1949), és psicòleg de formació i va fundar La Fageda l’any 1982. Des del seu inici, aquest projecte ha perseguit la integració social de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb malalties mentals per mitjà del treball, entenent que l’ocupació aporta autoestima, reconeixement social i en definitiva, equilibri psicològic. En l’actualitat, a la Fageda Fundació hi treballen 177 persones amb discapacitat de la comarca de la Garrotxa.

 

Premis CoopCat

La Confederació de Cooperatives de Catalunya ha organitzat la segona edició dels Reconeixements CoopCat, que distingeixen empreses cooperatives per la capacitat de transformació social. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit el lliurament de guardons que, entre d’altres, s’han atorgat a la Cooperativa Agrària de Torelló i a la SAT Apícola el Perelló – Mel Múria.

La Cooperativa Agrària de Torelló ha estat distingida en la categoria d’economia circular pel sistema de tractament de purins que va engegar ja fa alguns anys mitjançant un pla conjunt de dejeccions ramaderes amb els seus socis. Es tracta d’un projecte sostenible que estalvia costos al ramader al temps que valoritza un residu i proveeix de matèria primera a cost pràcticament zero.

Mel Muria ha estat guardonada per la seva contribució a la societat i per saber traslladar els principis i valors cooperatius en el desenvolupament de la seva activitat empresarial. La SAT Apícola del Perelló uneix la tradició amb la qualitat agroambiental de les muntanyes mediterrànies i la tecnologia més avançada per crear diferents gammes de productes apícoles de qualitat. Les diferents col·leccions de Mel Muria es comercialitzen arreu del món, des de països europeus a l’Orient Mitjà i el continent asiàtic.