#Rebrotarem

Editorial_Ramon Sarroca

L’Assemblea General del mes de maig va esdevenir una de les més multitudinàries dels últims anys. Us agraeixo, especialment en aquesta ocasió, la vostra implicació que ens encoratja a seguir avançant en els nostres objectius estratègics: temes sectorials, desenvolupament empresarial, problemàtiques territorials i reptes estructurals.

Agraïment que vull fer extensiu al president de la Generalitat  i a la consellera d’Agricultura per la seva predisposició a participar en aquest acte tan nostre; a l’Ajuntament de Santa Bàrbara, per la seva col·laboració en l’organització de l’esdeveniment; als companys de consell rector i a l’equip humà de la Federació.

Per descomptat que una menció específica mereix la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara. Gràcies a tots els que la conformeu i en especial a tu, Jaume, perquè ens vas fer sentir com a casa i ens vas refermar en el sentiment i els valors del cooperativisme agrari.

Malauradament, només unes setmanes després d’aquesta celebració, el foc arrasava centenars d’hectàrees de conreu a unes desenes de quilòmetres. La Ribera d’Ebre vivia el malson d’un dels incendis més greus dels últims anys, que es va estendre fins a les terres de Ponent.

Molts pagesos, nombrosos municipis i diverses cooperatives han resultat afectats: s’han perdut collites, arbres, bestiar, immobles… i el que és més important, s’han cremat il·lusions i projectes de vida.

Atesa la gravetat de la situació, la Federació, juntament amb les cooperatives, vam començar a treballar amb celeritat recollint dades d’afectació i de pèrdues de collita, d’infraestructures malmeses i de costos a curt, mitjà i llarg termini.

Una vegada identificades les prioritats, vam convocar reunió d’urgència amb la consellera Teresa Jordà i el seu equip a Barcelona, a la qual va assistir també representació de totes les cooperatives afectades. Estem fent un seguiment rigorós i exhaustiu dels acords assolits perquè cal que el Govern activi mesures urgents per a un territori sobre el qual plana una greu amenaça d’abandonament del camp.

Estem segurs que ens en sortirem i que aquestes comarques, que avui veiem devastades per les flames, tornaran a rebrotar perquè, quan parlem de resiliència dels agricultors i ramaders, ens referim precisament a això: a la nostra capacitat de tornar a començar.

Una forta abraçada a tots i cadascun dels afectats. Ànims i molta força.

Ramon Sarroca
President