Ramon Sarroca, nou president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Treballarem per donar resposta a les diferents realitats cooperatives.

Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de CatalunyaEn el marc de la XXXI Assemblea General, Ramon Sarroca (Almenar, 1957) ha estat elegit president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC). President de la cooperativa lleidatana Almenar Fruits i membre del consell rector d’ActelGrup, Ramon Sarroca pren el relleu a Josep Pere Colat, que presidia la Federació des de l’any 2008.

Per la seva trajectòria personal i professional, Sarroca és un gran coneixedor tant de les diferents realitats i dimensions de les empreses cooperatives com del sector fructícola. En els últims sis anys, Sarroca ha liderat la branca de fruita, horta i cítrics de la FCAC. També és president de la DOP Pera de Lleida, vicepresident de l’associació Afrucat i responsable del grup de treball de fruita de llavor a Cooperatives Agroalimentàries d’Espanya.

És un repte important, tant a nivell personal com per la responsabilitat que assumeixo davant totes les cooperatives agràries de Catalunya.

Durant l’Assemblea, Ramon Sarroca ha explicat que aquest nou compromís “és un repte important, tant a nivell personal com per la responsabilitat que assumeixo davant totes les cooperatives agràries de Catalunya” i afirma que “l’assumeixo amb molta il·lusió i moltes ganes de fer feina”.

Una de les prioritats de Sarroca serà “treballar colze a colze amb totes les juntes rectores per donar resposta a les diferents cooperatives, sigui quina sigui la seva realitat i tenint en compte la disparitat de necessitats entre una petita cooperativa d’àmbit rural i una gran cooperativa exportadora”. Per facilitar aquesta feina, la FCAC està treballant en l’elaboració del Pla Marc del cooperativisme agrari, una eina potent que permetrà analitzar a fons la situació de les diferents empreses cooperatives, els àmbits territorials i els sectors de producció.

Ramon Sarroca també ha subratllat que “des de sempre, les cooperatives hem concentrat gent per posar en comú un producte i, junt amb la funció social que complim en els pobles, el que hem de fer és una cosa molt senzilla i alhora molt complicada: orientar les nostres organitzacions al mercat i al consumidor. Hem de sumar esforços, posar en comú moltes coses, saber què està passant en altres països… i així podrem materialitzar les nostres inquietuds de comercialització”.

A més, Sarroca també ha destacat que “hem de ser conscients dels grans reptes que tenim per davant amb l’aplicació de la PAC, l’aprovació de la nova Llei de cooperatives, el Decret de seccions de crèdit, el futur Programa de Desenvolupament Rural, l’imminent Debat de Política Agrària al Parlament de Catalunya o l’ambiciosa Llei estatal d’integració cooperativa”.