Premis Vinari per a cellers cooperatius

Vinari 2014Enguany s’ha celebrat la segona edició dels Vinari, els premis dels vins catalans que organitza el portal on-line Vadevi.cat. Els guardons es van lliurar a mitjan octubre a Vilafranca del Penedès.

La qualitat i la vàlua dels vins cooperatius es va veure reconeguda una vegada més i, fins a una desena de cellers cooperatius, van obtenir un reconeixement en aquest certamen.

El Vinari d’Or al Millor Negre de Guarda va ser per al vi “Plana d’En Fonoll Selecció 2006” de la Cooperativa Sant Josep de Bot; mentre que “Solera – Garnatxa d’Empordà” del Celler Cooperatiu d’Espolla va obtenir el Vinari d’Or al Millor Vi Dolç, Ranci o de Postres.

Vinari de Plata per a “Duc de Foix Rosat 2013” de Covides en la categoria de Millors Rosats; per a “Equinox 2010” de Celler Batea a Millors Vins Dolços; per a “Cossetania Brut Rosat” de Castell d’Or a Millors Escumosos Rosats; “Les Tres Naus Brut Nature 2011” de Cellers Domenys com a Millors Escumosos Joves, i per a “Adernats Reserva Brut 2011” de la Vinícola de Nulles com a Millors Escumosos de Reserva.

Cellers destinataris d’un Vinari de Bronze van ser la Cooperativa Sant Josep de Bot per “Clot d’Encís blanc 2013” i Cellers Domenys per “Comanglora Macabeu 2013”, tots dos en la categoria de Millors Blancs Joves; Celler Cooperatiu de Gandesa per “Somdinou Blanc Criança 2009” a Millors Blancs de pas per Fusta; Celler de Capçanes per “Mas Picosa 2013” i Celler Cooperatiu d’Espolla per “Vinya Orlina 2013”, ambdós en la categoria de Millors Negres Joves; Empordàlia en la categoria de Millors Vins Dolços per “Sinols Moscatell 2011”, i Cooperativa Falset Marçà en Millors Vermuts per “Vermut de Falset”.

Els Premis Vinari són guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya i, en aquesta edició, s’hi han presentat 783 referències, una cinquantena més que l’any passat.