Premis DOP Catalanes d’Oli

premis-dop-oli-catalanesLes cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya –Les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà– han lliurat per quarta vegada els Premis Denominacions d’Origen Catalanes d’Oli. Aquests guardons volen reconèixer els professionals, investigadors, cuiners i institucions que destaquen en la tasca de difusió de l’oli d’oliva verge extra.

Jeroni Castell, cap de cuina del restaurant Les Moles, ha rebut el premi a la restauració arran de la seva aposta per l’ús de productes de qualitat i proximitat com a tret distintiu i, especialment, per la difusió de l’oli d’oliva verge extra que considera imprescindible a la seva cuina.

Eduard Escrich és l’investigador rellevant per a les DOP Catalanes d’Oli com a reconeixement de l’àmplia tasca que desenvolupa a la Universitat Autònoma de Barcelona en la recerca i difusió dels efectes beneficiosos derivats del consum d’oli d’oliva verge extra.

Finalment, s’ha volgut agrair al Grup Bonpreu la defensa dels productes del territori i en concret de l’oli verge extra en la seva política d’empresa.