Premis a cooperatives

Gran Medalla d’Or a “Arboç 1919 Brut”

Fins a onze vins i caves Castell d’Or han rebut medalles i puntuacions en el Gran Concurs Mundial de Brussel·les, un referent en les competicions internacionals de vins.

D’entre els guardonats destaca el cava “Arboç 1919 Brut”, que ha estat reconegut amb la Gran Medalla d’Or, el màxim guardó d’aquesta categoria.

Castell d’Or està fundat per nou cellers cooperatius catalans i aposta per oferir productes d’alta qualitat i d’acord a les tendències del mercat.

Medalla de Bronze a IWSC per a “Ètim Grenache”

“Ètim Grenache 2008” és un dels vins més versàtils i emblemàtics de la Cooperativa Falset Marçà, que ha estat premiat amb la Medalla de Bronze en el prestigiós International Wine&Spirit Competition (IWSC) i amb la Medalla d’Argent en el Concurs de Vins i Caves de Catalunya Giroví.

Aquest vi de la DO Montsant és un cupatge de garnatxa i cabernet sauvignon de vinyes de més de 50 anys, matisat pels sòls del Montsant i la garbinada.

Premis Manojo per Espolla i Barberà de la Conca

La garnatxa empordanesa “Solera” (Celler Cooperatiu d’Espolla) i el cava brut reserva “Castell de la Comanda” (Cooperativa Agrícola de Barberà de la Conca) han estat distingits amb la Medalla d’Argent en les categories de vins dolços i caves, respectivament, dels Premis Manojo.

Es tracta d’un certamen per donar a conèixer la qualitat dels vins i caves elaborats per les cooperatives, que representen fins al 60% del vi produït a l’Estat espanyol.

Vinícola del Priorat, guardonada a la Xina

Durant la celebració de la fira Sial China, el vi “Clos Gebrat Criança 2010” presentat per la Vinícola del Priorat ha guanyat el Best Buy China Competition. Es tracta d’un tast a cegues que porten a terme sumillers, consultors, periodistes i importadors amb la finalitat de destacar els productes més valuosos per al mercat xinès en la categoria de vins.

Vins de Capçanes a una aerolínia japonesa

La companyia japonesa All Nippon Airways (ANA) ha seleccionat dos vins del Celler de Capçanes per als seus vols internacionals.

Ubicada a Tòquio, ANA és la major operadora de vols del Japó (amb 49 destinacions nacionals i 22 a nivell mundial) i, des del mes de març, presenta la seva selecció de vins a bord i a les àrees dels diferents aeroports.

Per a Business Class, ha creat “Vi original ANA”, una línia de vins especials entre els quals s’inclouen el “Mas Picosa” negre i blanc. L’objectiu és un àpat inoblidable i una experiència única a grans alçades.

Premi Europa Nostra a les oliveres mil·lenàries

El paisatge històric d’oliveres mil·lenàries del Territori Sènia ha estat reconegut amb un Premi Europa Nostra, que és guardó més prestigiós de conservació i patrimoni de la Unió Europea.

Segons el comunicat oficial, el jurat va quedar impressionat per la gran concentració d’oliveres mil·lenàries i està satisfet de reconèixer l’esforç d’un ampli col·lectiu de gent per posar en valor aquestes oliveres i el seu oli.