Pomes “Girona Fruits”

tastaCOOP
Girona Fruits
Bordils | Gironès

“Vaig néixer en una casa de pagès del Baix Empordà. De molt jove, vaig entendre que formar una cooperativa era una gran ajuda per l’agricultor. Per això, als anys 60, en vàrem crear una de maquinaria agrícola ja que no era necessari tenir, a cada casa, un tractor i tota la maquinària.

Passades algunes dècades, la idea del cooperativisme continua sent la mateixa: unir-nos per reduir costos i vendre el millor possible. A més, el fet de pertànyer a la Cooperativa ens permet gaudir dels millors estudis i assajos mitjançant un suport col·lateral que inclou serveis tècnics, estudis per a millores de la qualitat, tècniques de conservació de la fruita, etc.

Sóc un enamorat del cooperativisme. Només hi trobo una ‘pega’ i és que mai tenim garantits els preus de venda”. Narcís Coll i Frigola, soci

manzana-fuji manzana-golden manzana-granny-smith manzana-roja manzana-royal-gala

La poma és, probablement, el primer dels arbres fruiters que ha cultivat la humanitat i els seus fruits s’han anat perfeccionant amb el pas del temps mitjançant un acurat procés de selecció. Girona Fruits està formada per 24 productors de l’Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Gironès. Es caracteritza per un elevat respecte a l’origen i a un entorn natural que permet produir una fruita excel·lent i amb múltiples propietats nutritives.

La varietat Golden, de color groc verdós i molt aromàtica, és cruixent i amb predomini de gust dolç. La Vermella, molt brillant, també és dolça, lleugerament cruixent i aromàtica. La Granny Smith, de color verd intens i textura consistent, és apreciada per la seva polpa sucosa i l’acidesa. La Fuji destaca pel gust intens i dolç, per ser cruixent i sucosa. Finalment, la Royal Gala és la coneguda poma vermella sobre fons groc, de textura consistent i gust preferentment dolç amb un toc acidulat.

Punts de Venta

A la cooperativa (Ctra. de Palamós, 7 – Bordils) i directament a botigues i supermercats de tot Catalunya. S’identifica amb el segell de la cooperativa.