Podem prescindir de la llet?

Llet Nostra_Jornada lletLa llet és un aliment habitual en la dieta mediterrània, però en l’actualitat són diversos els interrogants que es plantegen a l’entorn d’aquest aliment únic a nivell de salut, dieta i valors.

Amb l’objectiu d’aportar informació sobre les propietats nutricionals de la llet i els seus derivats, la possible presència d’antibiòtics o les conseqüències de no donar llet als infants, les cooperatives Llet Nostra i Cadí, l’IRTA i el Col·legi d’Economistes han organitzat una jornada amb experts de renom en diferents àmbits.

En concret, la Dra. Nancy Babio, investigadora i coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica de la Universitat Rovira i Virgili, va explicar per què és important consumir llet durant tota la vida i no només durant la infància i la pubertat, que és l’edat de màxima absorció del calci.

Altres ponents que van participar a la sessió són la Dra. Gemma Colomé, especialista en Gastroenterologia Pediàtrica a l’Hospital de Nens de Barcelona; Blanca Raidó, nutricionista de Dieta Mediterrània, i Xavier Felipe, investigador de l’IRTA.

Finalment, Francesc Reguant, director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes, va exposar l’impacte econòmic de la producció de llet, les seves tendències i contradiccions.