Placa President Macià

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha estat reconeguda amb la Placa al treball President Macià que concedeix el Govern de la Generalitat per la “dedicació, la constància i l’esperit d’iniciativa en el treball”. L’acte de lliurament es va fer a l’Auditori del Palau de la Generalitat.

La FCAC ha estat distingida en la categoria de responsabilitat social empresarial per l’activitat que desenvolupa en aquest àmbit i per la seva tasca de representació i prestació de serveis a les cooperatives agràries.

El president de la FCAC, Josep Pere Colat, destaca que “és un honor que el Govern ens hagi atorgat aquesta distinció i esdevé un reconeixement al treball diari de servei a les cooperatives que es duu a terme tant per part del consell rector com de l’estructura tècnica de la casa”. Colat també subratlla que “les cooperatives agràries som empreses que apostem per la responsabilitat social; som entitats especialment vinculades amb el nostre entorn, amb el territori i amb l’alimentació”.

Medalla a Ramon Aymerich

En el mateix acte, es va lliurar la Medalla al treball President Macià a Ramon Aymerich Santandreu, de 81 anys, treballador i defensor del moviment cooperatiu a la comarca de les Garrigues.

Aymerich havia estat vinculat durant més de 50 anys al Sindicat Agrícola del Pla d’Urgell i a la cooperativa La Borgenca, de les Borges Blanques. A més, havia estat vicepresident de l’Associació de Seccions de Crèdit, cooperativa de segon grau vinculada amb la Federació.

En aquest sentit, Lluís Roig, cap de branca de seccions de crèdit i president de l’ASC, subratlla la “satisfacció pel reconeixement a una de les persones que històricament han apostat per les seccions de crèdit com a principal instrument de finançament del sector agrari a Catalunya”.