Placa President Macià a Cellers Domenys

L’acte de lliurament del guardó es va fer a l’Auditori del Palau de la Generalitat
L’acte de lliurament del guardó es va fer a l’Auditori del Palau de la Generalitat

A les portes del centenari de la seva fundació, Cellers Domenys té una trajectòria ascendent i ha protagonitzat un important creixement l’última dècada.

Precisament aquesta expansió de la cooperativa a les comarques de Tarragona junt amb la implantació de processos d’innovació, l’aposta per la tecnologia i l’elaboració de vins i caves de qualitat ha portat el Govern de la Generalitat a distingir Cellers Domenys amb la Placa al treball President Macià.

En l’actualitat és una de les cooperatives més grans i sòlides del territori, fruit de la unió de 7 cooperatives catalanes dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. Així doncs, té socis a les comarques del Baix Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp i compta amb el reconeixement de 4 denominacions d’origen vitivinícoles (DO Cava, DO Penedès, DO Conca de Barberà, DO Catalunya) i de l’oleícola DO Siurana.

Cellers Domenys contribuïm a l’impuls de l’economia catalana gràcies al compromís dels nostres 400 socis. La cooperativa té sis cellers en funcionament i delegació a set municipis amb l’objectiu de poder oferir un millor servei a les persones que vivim a territori. Lluís Urgell, president Cellers Domenys

Per tal d’obtenir la màxima qualitat del seus vins i caves, Cellers Domenys va dissenyar la plataforma Domenio Vitis, que l’any 2012 va rebre el Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària. Aquesta eina permet actuar sobre les 2.200 hectàrees de ceps dels socis, garantint que la collita es fa en el punt òptim de maduració i amb el millor estat sanitari. La plataforma també optimitza l’entrada del raïm al celler evitant puntes de saturació i permet fer agrupacions segons la qualitat, l’edat de les vinyes i les varietats per zones.

Recentment, ha tret al mercat “Vi Dolç Domenio Trepat”, el primer dolç de Catalunya elaborat amb la varietat Trepat i que se suma a la trilogia “Domenio”: Trepat, Ull de Llebre i Sumoi. La gamma “Domenio” representa l’aposta de Cellers Domenys per vins de territori elaborats amb varietats històriques.