Pla Marc del Cooperativisme Agrari Català

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va presentar, divendres 24 d’octubre a la Llotja de Lleida, la fase de diagnosi del Pla Marc del Cooperativisme Agrari Català. El conseller d’Agricultura, Josep M. Pelegrí, va presidir la cloenda de l’acte, al qual van assistir més d’un centenar de persones vinculades amb el sector.

El Pla Marc del Cooperativisme Agrari Català és un projecte impulsat per la Federació, que compta amb el suport del Govern de la Generalitat i té l’objectiu de definir l’estratègia de futur per consolidar i fer créixer el model cooperatiu. Consta d’una primera fase, la diagnosi -que constitueix un retrat objectiu i acurat del sector sense precedents- i es complementarà amb una reflexió estratègica de les pròpies cooperatives sobre el futur del sector.

La part de diagnosi del cooperativisme agrari, presentada a Lleida, estudia multitud de variables -durant el període 2008 a 2012, majoritàriament- des d’un punt de vista productiu, d’organització, de participació en la cadena de valor i del vessant econòmic i financer. Es presenten resultats tant de caràcter general com per sectors productius, territoris i segons la tipologia de cooperativa. Té una extensió de 650 pàgines que inclouen 550 taules, 300 gràfiques i més de 20 mapes.


Continua llegint…

Les cooperatives tenim bona salut i estem fent bé les coses”
Les conclusions del Pla Marc del Cooperativisme

Implica’t en la reflexió estratègica de les cooperatives