Parcel·la vitícola, sí… però encara no!

VinyesDes dels seus inicis, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va valorar molt positivament la creació de la targeta vitivinícola. Es tracta d’una eina útil tant per al sector com per a la pròpia Administració, que serveix per portar a terme un seguiment de la traçabilitat i per controlar el potencial vitícola.

Posteriorment, arran d’una modificació de la normativa, es va sol·licitar fer un pas endavant en el coneixement del rendiment a nivell de parcel·la.

Lluís Grogués, responsable de vi de la Federació, explica que “la proposta ens  va semblar correcta, però també entenem que el nou pas s’ha de fer buscant el màxim consens. Per això, hem posat damunt la taula que l’adaptació al nou sistema proposat podria implicar canvis en la gestió informàtica i un nou procés administratiu que complicaria la tasca diària de molts cellers cooperatius”.

“En la mesura que aquests canvis podrien influir en la competitivitat de moltes de les nostres cooperatives -continua Grogués- creiem que, malgrat ser una mesura pionera a l’Estat espanyol que pot aportar major informació, probablement el sector encara no estem del tot preparats per a la seva aplicació”.