Oli de qualitat a la Terra Alta

Les cooperatives Unió Fruits, Agrícola Sant Isidre de la Fatarella, Agrícola Sant Salvador d’Horta, Agrícola de Corbera d’Ebre i Covilalba, conjuntament amb la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta, formen un Grup Operatiu per participar en un projecte pilot per a la millora del sector oleícola de l’àmbit geogràfic de la DOP Oli Terra Alta.

Cinc cooperatives de la DOP Oli Terra Alta formen un Grup Operatiu per participar en un projecte pilot i obtenir la màxima qualitat durant els processos de recol·lecció, elaboració i envasat de l’oli

Tradicionalment, la comarca de la Terra Alta ha tingut una clara vocació agrícola, rural i vinícola, amb una marcada aposta per l’elaboració de vins de qualitat. Una oferta que, en l’actualitat, es vol complementar amb un oli del mateix nivell.

El conveni de col·laboració entre les cooperatives i la denominació d’origen té l’objectiu d’estimular la millora de la productivitat i la qualitat dels olis d’oliva de la zona -inclosa en la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre- i té l’objectiu concret de desenvolupar mètodes innovadors en els processos de recol·lecció,elaboració i envasat.

DOP Terra AltaEn aquest sentit, està previst dur a terme estudis per a la recerca de noves estratègies de cultiu a nivell de poda, fertilització i reducció de pesticides, entre d’altres. També s’investigarà en els àmbits de recol·lecció de l’oliva segons grau de maduració i varietats, i en la concentració del producte per definir un estàndard de màxima qualitat per aquests olis.

En el rerefons del projecte, impulsat per la inquietud del sector oleícola més representatiu de la zona de producció de la DOP Oli Terra Alta, hi ha la voluntat d’implantar un model de desenvolupament agrorural sostenible ambientalment i econòmicament en aquest territori.

Les empreses participants compten amb el suport del Departament d’Agricultura i el Fons Europeu Agrícola amb el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020.