Noves àrees d’autocaravanes al Delta de l’Ebre i Barberà de la Conca

Viatjar en autocaravana és una manera de fer turisme que cada vegada té més presència a Catalunya. Per aquest motiu, obrir àrees de pàrquing per a autocaravanes és una oportunitat de negoci que permet atraure un públic, principalment europeu, amb interès en els productes locals i el territori.

Recentment, les cooperatives d’Arrossaires del Delta de l’Ebre i Barberà de la Conca s’han sumat a la iniciativa de Celler El Masroig, la cooperativa catalana que va resultar pionera en aquest àmbit, i han obert nous espais per a autocaravanes aprofitant les seves instal·lacions.

Arrossaires del Delta de l'Ebre

Amb aquestes iniciatives es pretén potenciar la venda de productes a l’agrobotiga, tot posant en valor l’entorn rural i els actius turístics de cada zona, des del Parc Natural del delta de l’Ebre al celler modernista de Barberà.

Com a contrapartida, els autocaravanistes poden pernoctar en un espai segur i tranquil, on disposen de punt d’aigua i buidat de dipòsits d’aigües grises i negres, amb accés a serveis com botiga, informació turística, benzinera, zona de jocs o restauració.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya col·labora amb la Unió Caravanista de Catalunya per promoure i difondre les àrees de servei d’autocaravanes, que poden ser una activitat de dinamització interessant per als punts de venda cooperatius.