Renovació Consell Rector de la FCAC

Membres del consell rector de la Federació amb el conseller d'Agricultura en el marc de l'Assemblea General. Foto: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Membres del consell rector de la Federació amb el conseller d’Agricultura i altres representants institucionals a la XXXI Assemblea General. Foto: Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Ramon Sarroca lidera una nova etapa a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya que està marcada pel relleu, també, a determinades branques de Consell Rector de l’entitat. El nou equip té la intenció d’obrir nous ponts de diàleg i assumeix el repte de treballar per consolidar les línies de futur per al cooperativisme agrari.

Xavier Pié (Vilabella, 1972) és el nou vicepresident primer de la FCAC. Llicenciat en Història, viticultor i productor de calçots, Pié també lidera el grup específic de Desenvolupament Rural de la Federació, és vicepresident del Celler Cooperatiu de Vila-rodona, soci de la Cooperativa Agrícola de Vilabella i president de la DO Catalunya. Pié ha substituït en el càrrec a Joan Segura, president de la DO Les Garrigues, que portava 22 anys en el Consell Rector de la Federació.

A més del president i el vicepresident primer, la Comissió Permanent està formada pel vicepresident segon i cap de branca de conreus herbacis, Jesús Ricou (cooperativa l’Arbequina); el responsable de seccions de crèdit, Lluís Roig (Cellers Domenys), i el representant del sector de planta viva, Ferran Sabater (Corma).

Pel que fa a la resta de membres del Consell Rector de la Federació, hi ha hagut canvis en la titularitat de les següents branques: Antoni Galceran (Unió Corporació Alimentària) és el nou representant d’oli d’oliva; Josep Maria Sans (Fruits de Ponent), de fruita i horta, i Jordi Casanova (Arrossaires del Delta), d’arròs.

La continuïtat ha imperat en la resta de sectors. Josep Lluís Grogués (Cevipe) és cap de branca de vi; Roger Palau (Cooperativa Agrícola d’Alcover), de fruita seca; Ramon Armengol (Cooperativa Camp d’Ivars d’Urgell), de ramaderia i llet; Josep Erra (Cooperativa Agrària Plana de Vic), de pinsos; Josep Lluís Escuer (ActelGrup), de subministraments, i Enric Dalmau (Cooperativa Camp de Cervià de les Garrigues), de formació.

President
Ramon Sarroca
Almenar Fruits, SCCL Fruita i Horta
Vicepresident 1r
Xavier Pié
Agrícola Sant Isidre de Vilabella, SCCL Desenvolupament Rural
Vicepresident 2n
Jesús Ricou
l’Arbequina, SCCL Conreus Herbacis i Farratges
Secretari
Lluís Roig
Cellers Domenys, SCCL Seccions de Crèdit
Tresorer
Ferran Sabater
Corma, SCCL Flor i Planta Ornamental
Vocals
Antoni Galceran
Enric Dalmau
Jordi Casanova
Josep Erra
Josep Lluís Escuer
Josep Lluís Grogués
Josep Maria Sans
Ramon Armengol
Roger Palau
Unió Corporació Alimentària, SCCL
Camp de Cervià de les Garrigues, SCCL
Arrossaires del Delta, SCCL
Agrària Plana de Vic, SCCL
ActelGrup, SCCL
Cevipe, SCCL
Fruits de Ponent, SCCL
Camp d’Ivars d’Urgell, SCCL
Agrícola d’Alcover, SCCL
Oli d’Oliva
Formació
Arròs
Pinsos
Subministraments
Vi
Fruita i Horta
Ramaderia i Llet
Fruita Seca