Neix la cooperativa Safrà de les Garrigues

Som optimistes perquè estem copsant que és un producte
amb més demanda que oferta i tenim un mercat interessant.
Estem fent contactes a Suïssa i Canadà i creiem que
podrem comercialitzar tota la producció envasada.

Amb l’objectiu de propiciar la cohesió social i crear nous llocs de treball, s’ha constituït formalment la cooperativa Safrà de les Garrigues, amb seu a Cervià i dotze socis fundadors.

Al llarg de les pròximes setmanes, està previst augmentar fins a la trentena de socis, que ja sumen dues hectàrees i mitja de conreu de safrà. Enguany, aquests primers productors esperen arribar fins a les quatre hectàrees, a les quals caldrà afegir les que aportin possibles noves incorporacions de socis.

Enric Dalmau, un dels impulsors del projecte, explica que “som optimistes perquè estem copsant que és un producte amb més demanda que oferta i tenim un mercat interessant. Estem fent contactes a Suïssa i Canadà i creiem que podrem comercialitzar tota la producció envasada”.

La cooperativa està presidida per Manolo Ramírez, com a reconeixement a què va ser el primer productor que va portar bulbs de Castella La Manxa i va comprovar que s’adaptaven molt bé al territori.

La festa del safrà

Coincidint amb el període de floració, els socis de la cooperativa van organitzar la I Festa del Safrà, que es vol fer anualment i de forma rotatòria en els pobles productors amb la finalitat de donar a conèixer peculiaritats del cultiu i com s’utilitza a la cuina.

En aquesta primera edició, ja s’hi van aplegar unes 150 persones que van compartir quatre paelles fetes amb arròs del delta de l’Ebre i safrà de les Garrigues.