Mongeta del Ganxet La Pilona

 tastaCOOP
Cooperativa Agrícola El Progrés Garbí
Malgrat de Mar | Maresme
fb

Tinc el record de ben petit, quan a casa batíem amb la forca de fusta els fesols a l’era, els dies que bufava tramuntana perquè fossin ben secs. Al vespre era costum menjar els fesols del ganxet amb cansalada,  gairebé cada dia. Sempre han format part dels àpats de casa nostra.” Lluís Comas, Soci de la cooperativa

Mongetes del ganxet la PilonaLa Mongeta del Ganxet es conrea a les comarques del Maresme i la Selva. És un llegum fàcil de cuinar i que combina molt bé amb carns, peix i verdures. A banda de ser una proteïna d’elevadíssima qualitat, és un aliment essencial que conté hidrats de carboni complexos que aporten energia de llarga durada i que tenen efecte saciant, de manera que són útils en les dietes de control de pes.

La cooperativa de Malgrat de Mar confia fermament en la importància de la feina en equip entre els treballadors i el pagès per satisfer la demanda del mercat per uns productes de qualitat, renovant les varietats i les formes de produir, però mantenint tot el sabor.

Els seus orígens es troben en la continuïtat d’una entitat centenària: la cooperativa Agrícola El Progrés, que va néixer al 1915 i el 1992 es fusionar amb la jove cooperativa Garbí, ubicada a la zona de producció coneguda com el Pla de Grau. D’aquesta fusió, en resulta l’actual Cooperativa Agrícola El Progrés-Garbí que compta una seixantena de pagesos i pageses que produeixen hortalisses de tot tipus i fesols a la zona del delta del Tordera, en els municipis costaners de Malgrat de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Blanes a cavall entre les comarques barcelonines i gironines.

Punts de venda

  • Agrobotiga Pla de Grau
    Camí del Pla s/n, Malgrat de Mar
  • Compra on-line

Comments are closed.