Modernisme en plena Ruta del Císter

Celler Modernista-Agrícola de BarberàEls cellers elaboradors de vins i caves han estat tradicionalment lligats a la comarca de la Conca de Barberà. Després de patir els efectes de la fil·loxera, a finals del segle XIX, van sorgir les primeres cooperatives agrícoles a la zona, algunes d’elles situades en edificacions de gran valor dins del patrimoni arquitectònic català: les Catedrals del Vi.

A la Conca de Barberà existeixen 6 cellers modernistes declarats Bé Cultural d’Interès Nacional. Avui parlem d’un d’ells: el celler “de dalt” de l’Agrícola de Barberà, que està a punt de complir cent anys d’història. L’entitat actual, fruit de la fusió de les dues cooperatives de la població abans de la guerra civil, és anterior i enguany compleix 125 anys d’història.

El trobarem a Barberà de la Conca, dins la Ruta del Císter, a mig camí entre el Monestir de Poblet i el de Santes Creus. El celler, obra de Cèsar Martinell, es va construir entre 1920 i 1921 i incorpora les quatre novetats tècniques característiques d’aquest arquitecte modernista: l’estructura de les naus basada en els arcs parabòlics de maó, la situació de les finestres per a la ventilació de les naus, els cups subterranis cilíndrics i separats per cambres aïllants ventilades, i la composició i textures de les façanes.

La visita al celler es pot acompanyar d’un tast de vins. I si es disposa de temps, val la pena combinar-la amb un recorregut pel Castell de Barberà.

La cooperativa disposa d’una agrobotiga molt interessant, ubicada dins del celler i integrada amb la pedra original de Martinell. Hi trobareu un vi i cava excel·lents, i també altres productes de la zona.

Passeu, admireu… i degusteu!

 Visites guiada al Celler amb tast 
Dissabtes i diumenges a les 11h
Cal reservar al telèfon 977 87 12 47 (Oficina de Turisme de la Conca de Barberà)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *