Millors vins de Catalunya

07.10.2016, Vilafranca del Penedès Lliurament dels IV Premis Vinari 2016. foto: Jordi Play
Josep M. Cots distingit amb el Premi Monvínic a la Trajectòria Professional en el Món del Vi. Foto: Jordi Play

La quarta edició dels Premis Vinari, nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya, ha repartit reconeixements arreu del territori. L’expresident de la Cooperativa Falset Marçà i de Celler de Capçanes, Josep Maria Cots, ha estat distingit amb el Premi Monvínic a la Trajectòria Professional en el Món del Vi i fins a una dotzena de guardons han estat per a vins de cellers cooperatius.

“Clot d’Encís negre 2015”, de la cooperativa Sant Josep Vins, ha obtingut medalla d’or en la categoria negres joves. En caves, també primer premi per a “Cossetània Brut 2015” de Castell d’Or (escumosos joves) i per a “Les Tres Naus Reserva 2012” de Cellers Domenys (escumosos reserva).

Medalles d’argent per a “Mussefres blanc 2015” de la Cooperativa de la Serra d’Almos (blancs joves), “Les Sorts Vinyes Velles 2012” de Celler Masroig (negres de guarda), “Cossetania Gran Reserva 2011” i “Cossetania Gran Reserva 2007” de Castell d’Or (tots dos, en la categoria d’escumosos antigues reserves).

Altres vins i caves com “Mussefres rosat 2015” de la Serra d’Almos, “Mas Collet 2014” de Celler de Capçanes i “Portell La Parellada 2013” de Vinícola de Sarral han obtingut el bronze en les categories rosat, negres de criança i escumosos reserva, respectivament.