Mesures contra la crisi a la fruita

Fruita_préssecsDesprés d’una altra campanya penosa en què els preus no han cobert -ni de bon tros- els costos, molts productors de fruita de pinyol han iniciat un procés d’arrencada sense esperar una reconversió natural dels arbres.

En aquest context, la branca del fruita de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya ha aprovat un decàleg de mesures per pal·liar la crisi que culminarien amb un Pla de Màrqueting per promoure el consum i amb la constitució de la Interprofessional de la fruita d’os.

Les mesures de les cooperatives fructícoles inclouen des d’incentivar la integració dels productors mitjançant les OPFH (Organitzacions de Productors de Fruita i Horta) a potenciar l’aplicació de les mesures de prevenció i gestió de crisis de mercats, promoure la internacionalització i millorar tant la qualitat del producte com els processos de producció i comercialització i també el funcionament de la cadena.

Finalment, l’estratègia passaria també per prioritzar les explotacions familiars i per establir un Pla d’arrencada i abandonament, a més de limitar temporalment les noves plantacions amb l’objectiu d’intentar ajustar oferta i demanda.