Més productes de cooperativa en els lineals de Caprabo

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha participat, a Barcelona, en l’acte de presentació de la campanya “Caprabo et porta el millor de les nostres comarques”, que té la finalitat d’apropar els productes de proximitat al consumidor. La FCAC té un acord de col·laboració amb supermercats Caprabo que ha propiciat l’entrada de 25 noves cooperatives i més de 200 referències de producte en els lineals d’aquesta cadena des del passat estiu.

Per al president de la FCAC, Josep Pere Colat, “aquest acord s’emmarca en la voluntat de les cooperatives agràries catalanes d’arribar al consumidor català, que convergeix amb l’estratègia comercial de Caprabo d’apostar pels productes de proximitat. El nostre objectiu, ara, és seguir treballant per detectar si noves cooperatives es volen incorporar a la iniciativa i iniciar projectes promocionals conjunts”.

Durant la presentació, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, també ha remarcat que la promoció dels productes cooperatius i de proximitat “augmenta el valor afegit per als productors i potencia el consum de frescos, amb més valor nutricional i organolèptic, i per tant, de més qualitat”.

Entre les cooperatives que formen part del projecte, s’inclouen La Fageda, Cadí, Llet Nostra, Celler d’Espolla, SAT de la Vall d’en Bas, Agrària Plana de Vic, Soldebre, Unió Corporació Alimentària, Cooperativa Falset Marçà, Vinícola de Nulles, Vinícola de Sarral, Covides, Càmara Arrossera del Montsià, Arrossaires del Delta de l’Ebre, Fruits de Ponent, l’Arbequina, Agrolés, Camp Foment Maialenc, Camp de Bellaguarda i les cooperatives agrícoles de Garriguella, Bot, Soses, Riudecanyes, Cambrils, Vila-Seca, la Canonja i Juncosa de les Garrigues.

Productes de proximitat, també a Tàrrega

L’estratègia de Caprabo, de la qual participa la Federació, consisteix a promocionar els productes de proximitat dins la seva comarca natural i fer una selecció de productes d’arreu de Catalunya per als supermercats ubicats a Barcelona, com és el cas del Caprabo de L’illa on s’ha fet l’acte central de presentació.

En aquesta línia de treball, Caprabo de Tàrrega acollirà, dijous 22 de maig, una presentació dels nous productors i productes que s’incorporaran a les botigues de les comarques de la Segarra, l’Urgell i la Conca de Barberà.

Les cooperatives d’aquesta zona que aportaran nous productes de proximitat són l’Arbequina i la Vinícola de Sarral. En representació del sector, participarà a l’acte Joan Gras, president de la cooperativa l’Arbequina.

Presentació campanya productes de proximitat
a la Segarra, l’Urgell i la Conca de
Barberà

Dijous 22 de maig a les 12h
CAPRABO de Tàrrega | C. Carrasco i Formiguera, s/n