L’origen de la calçotada a través del vi

Mas Capestanys

La Vinícola de Nulles ha posat en marxa una nova activitat enoturística i proposa descobrir l’origen de la calçotada a través del vi. L’objectiu és viure l’essència d’aquesta tradició gastronòmica que des de sempre ha estat unida al vi, un element que no hi pot faltar.

L’experiència comença amb una ruta per les vinyes més emblemàtiques de la cooperativa vallenca i continua amb una visita a Mas Capestanys, hort ecològic de calçots, on  el pagès explica l’origen de la calçotada i la singularitat d’aquest cultiu.

La proposta acaba amb una visita guiada a la Catedral del Vi de Nulles, obra de l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell, i amb un tast de caves i vins “Adernats”.

El visitant, si ho desitja, pot continuar la ruta fent una calçotada en un dels restaurants de l’Alt Camp recomanats per la cooperativa. Per a grups de més de 15 persones, la cooperativa pot organitzar-ho al mateix celler.

Per a grups a partir de 6 persones
Preu: 15 euros per persona, a banda de la calçotada
Més informació: 977 60 26 22 – ext. 105 | enoturisme@vinicoladenulles.com

La Cooperativa Falset-Marçà també ofereix la possibilitat de visitar el seu celler modernista, tastar els vins i gaudir d’un menú especial de calçotada a l’Hotel-Hostal Sport.

Per grups a partir de 10 persones
Preu: 35€ per persona
Més informació: 699 946 633 | visita@etim.cat

Celler El Masroig t’ofereixen gaudir d’un dia al Priorat al més pur estil tradicional, visitant  un dels cellers històrics de la comarca del Priorat tot gaudint del plaer d’assaborir un bon vi. A continuació, calçotada a la masia tradicional Mas Trucafort, amb productes de proximitat cuinats al foc de llenya davant els clients.

Preu: 30€ per persona
Més informació: 977 82 50 26 – 646 743 922 | visites@cellermasroig.com

I si voleu preparar-vos vosaltres mateixos els calçots, les cooperatives agrícoles de Cambrils, de Valls i d’Alcover tenen calçots amb la IGP Calçots de Valls. Per regar-los, què millor que el Vi Xat de Benaiges de la Cooperativa Agrícola de Valls, elaborat especialment per a les calçotades.