Lliurament de premis del primer Concurs de Panís

Lliurament premis I Concurs de Panís de CatalunyaLa Cooperativa Agrària de Miralcamp ha lliurat els premis de la primera edició del Concurs de Producció de Panís. Els germans Falguera Massot són els guanyadors en les dues categories d’una competició única a Catalunya i que està inspirada en els premis de la National Corn Growers Association dels Estats Units.

En total, es van presentar al certamen 76 productors socis de la cooperativa, 32 en la categoria de finques amb una extensió superior a les 2 hectàrees i 44 en la categoria de parcel·les de menys de 2 hectàrees.

En la categoria de finques de més dimensió, el guanyador és Albert Falguera Massot, de Miralcamp, que ha aconseguit un rendiment de 17.030,73 quilos de panís sec (14º) per hectàrea. En la categoria de menys de 2 hectàrees, el primer premi ha estat per a Ramon Falguera Massot, també de Miralcamp, amb un rendiment de 17.850,55 quilos de panís sec (14º) per hectàrea.

El concurs ha propiciat que la Cooperativa Agrària de Miralcamp hagi millorat un 5% la rendibilitat de les finques

El gerent de la cooperativa, Santi Vergé, explica que “estem molt satisfets per la implicació dels socis participant en el concurs i perquè enguany hem produït més i millor. Teníem l’objectiu de millorar la rendibilitat augmentant la producció, i hem aconseguit incrementar el rendiment mitjà de les finques entre un 4 i un 5%”.

Fruit del concurs, la Cooperativa Agrària de Miralcamp ha entrat 31.200 tones de panís sec, un 7,5% més que la temporada passada, quan els socis en van produir 29.000 tones. Aquesta cooperativa aglutina més de 500 productors de cereals de la comarca del Pla d’Urgell.