Llet Nostra a les escoles

Foto: DARP

Durant els últims mesos, Llet Nostra ha subministrat un got de llet diari a 22.000 alumnes de 88 escoles d’alta complexitat. La iniciativa forma part del programa “Llet a les escoles”, que promou el Departament d’Agricultura amb els objectius de garantir una alimentació saludable dels alumnes i d’inculcar l’hàbit de prendre aquest aliment.

Segons nutricionistes, la llet és una manera fàcil d’aconseguir el calci i altres nutrients essencials necessaris. És un aliment molt important durant la infància, però també al llarg de la vida, sobretot per a la gent gran.

Jordi Riembau, president de Llet Nostra, explica que «als ramaders ens satisfà poder portar llet a les escoles perquè ens ajuda a posar en valor el nostre producte, la nostra feina i el món rural.».

En aquest sentit, el projecte també ha servit als mestres de les escoles participants per introduir a les aules conceptes com l’alimentació saludable i el món ramader i agrari.

Llet Nostra participa en aquesta campanya gràcies a haver guanyat el concurs públic que va convocar el Departament d’Agricultura per escollir el proveïdor fins a final del curs 2016-2017. La iniciativa tindrà continuïtat el curs vinent, i les escoles que ho vulguin podran continuar distribuint un got gratuït de llet o làctic diàriament als alumnes, amb el suport del Govern català.

Llet Nostra és la marca comercial de la llet de 190 granges ramaderes familiars agrupades en 4 cooperatives catalanes: Ramaders del Baix Empordà, Cooperativa Campllong, Cooperativa de Mollerussa i Cadí.

Es tracta d’un projecte que fomenta el desenvolupament del territori i que ajuda a fer sostenibles el sector ramader i el món rural català. Ofereix un producte local per al consumidor local, que cuida la qualitat i garanteix un preu just per al ramader.

Creada el 2003, Llet Nostra és la marca líder de llet en bric a Catalunya des de 2011. Actualment comercialitza 28,6 milions de litres de llet i factura 20,6 milions d’euros anuals.