L’arròs cooperatiu i Nespresso ajuden els més desfavorits

Les cooperatives han consolidat la seva participació en el projecte solidari de Nespresso, que s’ha impulsat per segon any consecutiu i ha culminat amb la donació de 68 tones d’arròs al Banc dels Aliments.

Aquesta campanya ha augmentat sensiblement el nombre d’hectàrees a on s’ha utilitzat el marro del cafè com adob, de manera que la donació d’arròs al Banc dels Aliments també ha crescut un 36% amb relació a l’any passat, quan se situava al voltant d’unes 50 tones.

L’arròs, que s’ha distribuït a un milió de llars, s’obté a partir del reciclatge de les càpsules de cafè, separant l’alumini de les restes de cafè i utilitzant el compost com a fertilitzant natural a 18 hectàrees d’arrossars de socis de la Càmara Arrossera del Montsià. La collita sencera d’aquestes hectàrees es destina al projecte de Nespresso i es dóna als més necessitats.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya també col·labora en aquest projecte solidari pel qual, mitjançant la participació de les cooperatives, Nespresso ha esdevingut el primer donant privat d’arròs a la Federació de Bancs d’Aliments.

camara-arrossera-nespresso1
Foto: Pep Escoda

L’APUNT
Miquel Fàbregas, president de la Càmara Arrossera del Montsià i Cap de Branca d’Arròs FCAC

És una satisfacció participar en aquest projecte de Nespresso perquè, junt amb la nostra activitat econòmica principal de producció i comercialització d’aliments, les cooperatives també som empreses compromeses amb el nostre entorn i socialment responsables. Som un sector que apostem per l’eradicació de la pobresa, ja sigui amb la creació de llocs de treball a les zones rurals a on ubiquem les nostres indústries o bé col·laborant amb entitats que distribueixen aliments als nuclis més desfavorits.