La Fageda més familiar

La Fageda està de celebració: compleix 25 anys. Aquest projecte social de la Garrotxa va enviar la primera comanda de iogurts a l’Hospital de la Vall d’Hebron el 23 de gener de 1993. En aquest temps, han passat d’una dotzena de treballadors a més d’un centenar, i de 50.000 a més d’1.700.000 unitats de iogurt, flams i cremes setmanals. Els últims anys han incorporat gelats i melmelades a la seva oferta.

El creixement de La Fageda ha anat acompanyat d’una proposta d’activitats sorprenents, acollidores i tant pedagògiques com entretingudes que busquen la complicitat amb els consumidors.

Després d’un seguit de millores a les instal·lacions, el Servei d’Atenció al Visitant ha reobert amb força aquest 2018 i us presentem dues de les novetats per fer en família.

Un itinerari autoguiat: La Fageda En Ruta

La Fageda_El farcellDegustació de productes locals al mig de la natura. És una experiència que permet descobrir els entorns de la comarca d’una manera molt especial: gaudir d’un dia a la Garrotxa, visitant espais d’interès i a la vegada tastant productes de qualitat i proximitat.

A l’arribada, us oferiran un tradicional farcell i, en el seu interior, trobareu un desplegable amb itineraris recomanats per descobrir nous indrets del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa a més de formatges artesans, rilettes de la comarca i melmelades.

Els itineraris, autoguiats, són molt senzills i enfocats a tot tipus de públic. S’allunyen dels indrets més freqüentats del Parc i ofereixen la possibilitat de conèixer noves reserves naturals i paisatges d’interès.

Què millor que asseure’s davant un dels volcans garrotxins i, acompanyat del cantar dels ocells, tastar un formatge artesà de l’obrador de la Vall d’en Bas La Xiquella, rillettes del projecte d’agricultura ecològica i carn de pastura i conserves Planeses -ubicat a Sant Ferriol- i diferents melmelades de La Fageda?

El farcell el prepara el Servei de Teràpia  Ocupacional i n’hi ha dos de diferents. Un d’ells conté el mapa de camins, formatge i un pack de melmelades de La Fageda per maridar amb formatges -gustos de figa, tomàquet, pebrot vermell i taronja amarga. L’altre, també amb el desplegable, inclou una rilette, un pack de melmelades de La Fageda per maridar amb carns i peixos –gustos de ceba agredolça, chutney amb tomàquet, figa i samfaina- i unes torradetes. Tots dos venen preparats amb coberts.

Vine a fer de Petit Granger!

La Fageda_Petits Grangers_Una cosa és que t’ho expliquin i una altra ben diferent és viure-ho i experimentar-ho.

Aquesta és la filosofia d’una de les activitats familiars més divertides que ofereix La Fageda per a donar a conèixer el seu projecte, la granja i fàbrica de iogurts i postres, a les famílies que els visiten. Es tracta de Petits Grangers.

L’activitat es realitza les tardes de caps de setmana i pretén que els participants, petits i petites de 3 a 8 anys, es posin a la pell d’un granger. Els menuts comencen fent un preparat per a les vedelles a base d’aigua i llet en pols, que cal que barregin bé fins a convertir-ho en una llet perfecta i sense grumolls. Quan tenen les vedelles atipades, és el torn de les vaques lleteres. Cadascú omple el seu carretó de farratge i el diposita a les menjadores de l’estable. Feina feta!

En acabar, la mainada també viu l’experiència de pujar al tractor -això sí, amb el motor aturat!- i després visita l’estable de vaques en període de gestació; allà s’explica el part i les primeres hores de vida dels vedells gràcies a un plafó amb fotos. Els petits grangers queden bocabadats quan veuen com les potes del vedell comencen a sortir de la panxa de la mare.

Després d’haver treballat de valent, arriba el merescut descans: un berenar plegats al voltant d’una taula per gaudir d’un tast de iogurts, melmelades i gelat La Fageda. La cara de felicitat dels petits ho diu tot!

MÉS INFORMACIÓ

La Fageda – Servei d’Atenció al Visitant
Tel. 972 68 10 11
Cal reserva prèvia