La cooperativa MANS redueix un 99% el plàstic dels envasos

Nou envas bio MANSLa cooperativa social MANS ha desenvolupat el primer envàs biodegradable per comercialitzar la seva fruita i verdura ecològica en supermercats i grans superfícies. És sens dubte l’envàs més sostenible que existeix actualment per a producte fresc ecològic envasat i limita l’impacte ambiental de la distribució dels seus productes ecològics que redueix el plàstic en un 99%.

Exemple de compromís amb la sostenibilitat reduint l’impacte ambiental en la producció i la distribució de productes ecològics

Aquest embalatge representarà una reducció de més de 4,5 tones de plàstic anuals als supermercats on es comercialitzen els productes ecològics de la cooperativa: Bon Preu Esclat (marca MANS), Condis (marca ECOOO), Aldi (marca Gutbio) i Ulabox. Aquest fet significa un gran pas endavant per a la disminució de residus i de plàstic en la comercialització de fruites i verdures ecològiques a la gran distribució.

El nou envàs utilitza productes biodegradables. La safata és de cartró compostable i la malla té com a principal material el cotó. A més, s’utilitza molt poca quantitat de material, només 16 grams.

Amb aquesta iniciativa, MANS es posa al capdavant del moviment zero waste del sector d’alimentació ecològica del país.

No en va, MANS és una cooperativa social dedicada a la producció, transformació i comercialització de fruita i verdura ecològica. La seva missió és doble: generar llocs de treball per persones amb dificultats, especialment joves en risc d’exclusió, i contribuir a posar en valor la pagesia catalana, facilitant-li un canal de comercialització.