Intercooperació

Cevipe

Cevipe es fusiona amb la cooperativa del Vendrell

L’assemblea general del Centre Vinícola del Penedès (Cevipe) –cooperativa de segon grau que acull a cooperatives del Tarragonès, el Penedès i la Conca de Barberà- ha aprovat la fusió amb la cooperativa agrícola del Vendrell.

La cooperativa del Vendrell es troba en el centre del casc històric i, des de fa anys, només s’utilitza per a la recepció i el magatzem d’olives i garrofa, ja que la producció de raïm es porta a premsar a Albinyana i Bellvei. Cevipe no té prevista la venda d’aquest edifici històric d’estil noucentista i, encara que no hi tornarà la producció, sí que es pretén potenciar l’agrobotiga de productes naturals. A més, està projectat destinar una part d’aquest edifici a activitats socials.

Fusió de les cooperatives de Corbins

Les cooperatives de Corbins han formalitzat la seva fusió en una gran cooperativa, la Fruitera de Corbins, que acull a tots els agricultors del poble amb l’objectiu de guanyar competitivitat i estalviar costos, optimitzant el personal i les instal·lacions de les antigues cooperatives.

La producció de fruita de la nova Fruitera de Corbins se situarà al voltant dels 15 milions de quilos anuals, entre préssec, nectarina, paraguaio, pera, poma i cirera.

SERVEI FCAC

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya té un servei d’intercooperació per donar suport a les cooperatives interessades a augmentar la dimensió i diversificar els negocis en col·laboració amb altres cooperatives.

Els serveis que s’ofereixen responen a una perspectiva multidisciplinar i  inclouen la coordinació de tot el projecte, des del suport jurídic a la planificació industrial, laboral, econòmica i financera, l’assessorament sobre els ajuts disponibles i la implementació d’un pla de formació.