En busca de mercats a l’Índia

EMPRENEDORIA

L’oli Iberolei és molt valorat pel seu component afruitat, amb punts amargs i picants

iberolei 750ccLa Cooperativa Agrícola del Camp Santa Bàrbara és una de les que tenen un major volum de producció d’oli d’oliva de tot Catalunya, amb unes 4.500 tones de verge i verge extra anuals. Està posicionada entre les més potents del país i s’ha transformat en una cooperativa comarcal que aglutina prop de 1.300 socis  de 54 municipis diferents.

Situada en uns terrenys de sòl industrial propi de 17.000 m2, la cooperativa disposa de  magatzems destinats a oli, fruits secs i cítrics, i té un espai per a laboratori, venda de fitosanitaris i oficines. El molí consta de 4 línies de molturació amb una capacitat de mòlta de 550.000 kg. d’olives en 24 hores.

L’oli que s’elabora en aquestes instal·lacions és d’excel·lent qualitat i està reconegut amb diversos guardons, principalment la marca “Iberolei”, de la varietat Morruda i fruit d’un acurat procés productiu que la converteix en una de les més apreciades. Aquest verge extra es diferencia pel seu component afruitat amb matisos amargants i picants.

Quan entren al molí de la cooperativa, les olives dels socis es molturen durant 90 minuts i a continuació se separa el líquid de la part sòlida. Es tracta d’un procés mecanitzat, però amb l’objectiu d’aconseguir el millor sabor tradicional.

Actualment, la cooperativa de Santa Bàrbara té consolidats els mercats català i estatal, i està obrint nous camins a l’exterior. Va començar a la Unió Europea, on ja compta amb clients fixos a Alemanya i el sud de França, i posteriorment va entrar a la Xina. El pròxim repte, en el qual ja està treballant, és la internacionalització a la Índia.

Per consolidar els seus mercats, la cooperativa aposta per oferir valor afegit.

Fem un oli de qualitat i únic, elaborat amb la varietat Morruda i valorat pel seu component afruitat juntament amb l’amargor i els matisos picants”. Jaume Roé, president de Cooperativa Agrícola Santa Bàrbara

LES XIFRES
1.214
socis
3.662 hectàrees de conreu
4.500 tones d’oli anuals
17.000 m2 d’instal·lacions