Fruits de Ponent, compromís i solidaritat

Fruits de Ponent - AECC Lleida
Signatura de l’acord de col·laboració entre Fruits de Ponent i l’Associació Espanyola Contra el Càncer a Lleida. Foto: Fruits de Ponent

La cooperativa Fruits de Ponent està donant un impuls a la Fundació creada fa un any amb l’objectiu d’englobar el seu vessant més solidari i humanitari i també per promoure els hàbits saludables i de serveis als socis.

Precisament, fa unes setmanes, els actes de celebració del 25è aniversari de Fruits de Ponent van girar a l’entorn d’una Festa Solidària i la participació de més d’un centenar de donants voluntaris de sang.

En aquesta mateixa línia, ha signat un conveni amb Creu Roja i col·labora en el programa de distribució d’aliments de la Unió Europea per a famílies i col·lectius de Lleida en situació de pobresa econòmica. El compromís inclou la cessió d’un magatzem per guardar els aliments que arriben a través del Fons d’Ajuda i, a més, posa a disposició de l’entitat humanitària molls de càrrega que facilitin un correcte repartiment dels lots.

També ha arribat a un acord de col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer a Lleida per ajudar econòmicament a organitzar caminades saludables i per aportar-hi fruita. En paral·lel, es durà a terme un pla de prevenció, xerrades d’especialistes i suport individualitzat als socis i familiars en cas de malaltia, a més d’incloure recomanacions de metges especialistes en els programes de salut laboral de la companyia. La primera jornada ha estat per prevenir el càncer de pell especialment en aquelles persones, com els agricultors, que treballen al camp.


Fruits de Ponent és una cooperativa de segon grau comercialitzadora de fruita i constituïda per cinc cooperatives de producció fructícola. Unes 200 famílies conreen una de les tres zones productores més importants d’Europa.

Les terres gravenques i drenades de la zona i el clima afavoreixen les qualitats organolèptiques de la fruita.

Coherents amb l’aposta per la qualitat i la conservació del medi ambient, utilitza el sistema de producció integrada, que certifica la traçabilitat del producte des del camp fins a l’expedició i garanteix la reducció de l’ús de fitosanitaris.

Fruits de Ponent disposa d’un equip tècnic propi i un laboratori que verifiquen l’excel·lència del producte, i inverteix en investigació i innovació dels processos i el producte conjuntament amb la Universitat de Lleida.

LES XIFRES

Hectàrees conreades 2.546
Producció 65.000 tones anuals

75% fruita de pinyol
25% fruita de llavor

Treballadors fixos 80