Fruitona sedueix

Fruitona

Fruitona té un sistema de gestió propi per obtenir un producte de màxima qualitat

La Cooperativa del Camp de Sant Gaietà, “Fruitona”, es va fundar l’any 1985 per una cinquantena de productors de fruita dolça del poble d’Aitona.

Després de 30 anys d’esforç i treball, la cooperativa ha anat creixent i ha passat d’una producció inicial de 5.000 tones a les 35.000 tones de fruita que produeix en l’actualitat, majoritàriament nectarines, préssec i paraguaià.

“Tenim com a objectiu seduir al consumidor amb productes de la màxima qualitat, que satisfacin les seves expectatives. Ho aconseguim amb l’experiència i la professionalitat dels nostres socis i dels treballadors de la cooperativa”, explica el seu president Eliseu Guimó.

Molt lligada a la terra on resideix, la cooperativa també col·labora amb diferents projectes d’acció social i d’investigació biomèdica, així com també en projectes amb entitats esportives i vinculats amb la infància i les escoles.

Zona de producció

Al sud del Segrià, el reg esdevé la base de l’economia i el clima està perfectament adaptat al conreu de fruiters. Els hiverns freds fan que els arbres tinguin un repòs que ajuda a floracions abundants i agrupades, mentre que els estius secs i calorosos permeten avançar la recol·lecció entre 7 i 15 dies en relació amb altres zones productores.

“La fruita produïda en aquestes condicions té una quantitat important de sucres i per això podem assolir una qualitat organolèptica excel·lent”, argumenta Eliseu Guimó.

Modernes instal·lacions

Fruitona

Referent consolidat als mercats europeus, Fruitona s’està introduint a Malàisia

El procés continua a la cooperativa, que disposa de 17.000 metres quadrats destinats a l’emmagatzematge i la confecció de fruita. Aquestes instal·lacions estan en constant renovació.

A la nau de recepció s’efectuen els primers controls de qualitat i, fins a 20 càmeres frigorífiques dotades amb les últimes tecnologies en refrigeració i conservació, permeten emmagatzemar 8.000 tones de fruita en les millors condicions.

Les naus de manipulació compten amb quatre màquines classificadores que tenen capacitat de produir 50 tones de fruita per hora. D’aquesta manera es pot arribar al consumidor en el mínim temps i oferir-li la fruita més fresca, que es comercialitza amb les marques “Fruitona” i “Fruitona Seduction”.

La Cooperativa també compta, des de l’any 2015, amb un modern edifici tècnic i comercial des d’on on es controlen els processos de qualitat alimentària  i les mesures relacionades amb qüestions mediambientals. El departament comercial coordina la comercialització del producte, l’obertura a nous mercats i els possibles canals de distribució.

Qualitat amb certificació

La cooperativa no només aposta per produir amb qualitat, sinó que certifica el procés amb estàndards reconeguts internacionalment com Globalgap, BRC, IFS i Producció integrada.

Disposa d’un sistema propi de gestió per obtenir un producte diferenciat. Es controla tot el procés productiu des de la plantació dels arbres, amb la selecció de les millors varietats, fins que la fruita arriba al consumidor després de passar controls exhaustius.

A més, el disseny d’una estratègia fitosanitària garanteix l’ús de mètodes respectuosos amb la salut humana i amb el medi ambient, controlant estrictament el límit màxim de residus. El sistema es valida anualment, amb la realització de multitud d’analítiques multiresidus en laboratoris de prestigi.

La nostra insígnia és il·lusió, dedicació i imaginació

Europa, mercat consolidat

Fruitona és un referent als principals mercats europeus. Alemanya, França, Polònia, Regne Unit, Itàlia, Bèlgica, Dinamarca, Holanda i Portugal són alguns dels països fidelitzats, com el mercat interior. Malàisia és una altra de les zones on s’està introduint la cooperativa d’Aitona.

“Arreu del món, el nostre senyal d’identitat és i+d+i entès com il·lusió, dedicació i imaginació. Aquesta és la insígnia que unida a qualitat, rigor, esforç, innovació i projecte comú ens ha de permetre triomfar a la nostra activitat”.

LES XIFRES

100 socis productors
35.000 tones de nectarina, préssec i paraguaià, platerina i pera
17.000 m2 d’instal·lacions
20 càmeres frigorífiques
4 màquines classificadores
12 formats d’envàs diferents
10 mercats internacionals