El foc bacterià crema mitja Catalunya

La campanya de fruita de llavor a Lleida ha estat marcada per l’aparició de diversos focus de foc bacterià localitzats en diferents punts.

La dispersió geogràfica dificulta greument l’eradicació d’aquesta malaltia que afecta els fruiters i això, unit a les mancances pressupostàries de l’Administració, ha provocat la divisió de criteris en el sector.

Per a la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, un ajut de només 3.000 euros per hectàrea com a indemnització resulta del tot insuficient, tenint en compte les despeses que comporta, i considera que és més factible que els agricultors facin arrencades selectives en comptes d’esperar una indemnització deficient per a la realització d’arrencades massives.

Per aquest motiu, la Federació promourà una campanya de sensibilització a les cooperatives i els seus socis per tal que apliquin correctament les mesures de prevenció i eradicació. També s’oferirà formació en la simptomatologia de la malaltia perquè els agricultors la detectin fàcilment.

Així mateix, el Departament d’Agricultura té previst crear l’Oficina del Foc Bacterià per reforçar la informació al sector.