Fira Àpat: del camp a la botiga

Fira Apat_Sorteig lot de productes

Els productes de les cooperatives van estar en boca dels distribuïdors, botiguers i cuiners que van assistir a Fira Àpat Barcelona, la primera fira del sector de l’alimentació catalana dirigida als professionals. El certamen es va fer a final octubre al recinte de Les Arenes.

Amb l’objectiu de promocionar els productes de proximitat, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya va ser un dels patrocinadors d’aquesta fira que va aconseguir reunir més de 6.000 visitants i mitja dotzena de cooperatives expositores.

La Cooperativa Camp de Bovera va mostrar els beneficis del seu premiat oli “Or del Terme”, mentre que l’Agrícola de l’Albi va muntar un estand molt original fet amb caixes de fusta i branques d’olivera per presentar el seu oli “Baró de l’Albi”.

Arrossaires del Delta de l’Ebre va apostar per promocionar la marca “Segadors del Delta” amb el licors d’arròs i la innovadora cervesa a base de maltejat d’arròs. També es va presentar la nova etiqueta dels vins “Nakens” de la Cooperativa Agrícola Corbera d’Ebre, un vi  que bé podria acompanyar la carn de vedella, corder i poltre de la Cooperativa del Pallars, que fomenta les races autòctones del Pallars Sobirà.

Finalment, La Fageda va mostrar la seva varietat de melmelades per a maridatges, elaborades amb fruites i verdures de qualitat i ideals per a combinar amb diferents tipus de formatges, carns, peixos i esmorzars.

En el seu estand, la Federació va fer una exposició de productes de totes les cooperatives presents a la fira. Aquest bodegó va atraure la vista dels assistents i es va sortejar en finalitzar el certamen.

Mercat de Mercats

El mateix cap de setmana, davant de la Catedral de Barcelona, va tenir lloc la 6a edició de Mercat de Mercats amb paradistes dels mercats municipals i productors catalans.

A la zona de productes de proximitat i qualitat, s’hi podia trobar la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques i el seu oli “Terrall”. A l’espai de vins i caves, hi eren Covides, la Cooperativa Sant Josep de Bot i la Cooperativa Vinícola de Sarral. Tot ells van despertar l’interès dels assistents amb els seus productes de qualitat.