Fes de pagès a l’Empordà

TEMPS D’OCI

La cooperativa Empordàlia et proposa dues activitats diferents per fer en família o amb amics i continuar amb la sensació de vacances d’estiu: al setembre, aprèn a fer el teu propi vi i al novembre, el teu oli.

Empordàlia_Fes-te el mostFes-te el most!

Coincidint amb l’inici de la recol·lecció del raïm, els diumenges de setembre Empordàlia ofereix una de les activitats més esperades de l’any, pensada per grans i petits: Fes-te el Most!

L’aventura comença al Celler de Pau, des d’on el trenet us portarà a les vinyes de la cooperativa. Allà us donaran estisores per tallar raïm i unes caixes per anar-ho col·locant. Arribat aquest moment, us mereixeu un descans: esmorzareu tots plegats a la vinya pa amb tomàquet, embotit empordanès i vi Sinols. Recuperades les forces,reprendreu el camí fins al celler, on xafareu el raïm de la manera més tradicional possible: amb els peus! També embotellareu el most i us n’endureu una ampolla cap a casa.

Aquesta activitat convida a conèixer el món del vi i a passar-ho bé. La sensació de xafar raïm amb els peus és única i us garantim que riureu una bona estona.

Més info

Dia: Diumenges de setembre (pendent de concretar, segons verema)
Inici: 9.30h
Lloc: Celler cooperatiu de Pau
Preu: menors de 7 anys gratuït, de 8 a 18 anys 10€, majors de 18 anys 20€
Reserves: aesteve@empordalia.com – 972 530 140

Fes-te l’oli!

A final de la tardor, les oliveres estan en el seu màxim esplendor i aquest és el moment en què Empordàlia us convida a fer el vostre propi oli.

Durant tot un matí viureu el procés d’elaboració: agafareu un trenet que us portarà per la zona d’oliveres centenàries de Roses i Palau-Saverdera fins arribar a un olivar de Pau, on us tocarà pentinar les branques i fer caure les olives. De tornada al molí, les olives es netejaran i premsaran per extraure l’oli mentre vosaltres us refeu amb un bon esmorzar a la cooperativa. Tornareu al molí per embotellar cadascú el vostre propi oli us emportareu cap a casa, on podreu poder continuar gaudint de la cuina Mediterrània.

Més info

Dia: Tots els dissabtes de novembre (pendent de concretar, segons collita)
Inici: 9.30h
Lloc: Celler de Pau
Preu: menors de 7 anys gratuït, de 8 a 18 anys 10€, majors de 18 anys 20€
Reserves: aesteve@empordalia.com – 972 530 140

I ja que hi sou…

Restaurant Agrobotiga d'Empordàlia a Vilajuïga

Si veniu a fer una visita guiada o a gaudir d’ una de les nostres activitats enoturístiques podeu quedar-vos a dinar al l’Espai Gastronòmic, ubicat a les instal·lacions de Vilajuïga.

Proposta de menú gastronòmic amb productes de l’Empordà: amanides de temporada, assortiment d’escalivada i anxoves de l’Escala, fusta d’embotits, arròs, i galetes de postres. Tot amanit amb Oli de Pau i servit amb vins de la cooperativa.

I després…

Agrobotiga d'Empordàlia a Pau

Emporteu-vos a casa allò que més us hagi agradat. La cooperativa té una Agrobotiga a Pau i una altra a Vilajuïga. Hi podreu comprar els seus vins, l’oli i altres productes de proximitat 100% Empordà.

Agrobotigues:

  • Ctra. de Roses, 3 – Vilajuïga
    Tel. 972 53 00 43
  • Crta de Roses s/n – Pau
    Tel. 972 53 01 40

Segueix-los a:
fbtwitter