Exportem el model cooperatiu català

La Federació i les cooperatives reben delegacions agràries internacionals

Ajudar al desenvolupament i la professionalització de cooperatives agràries a països en vies de desenvolupament gairebé es pot considerar un deure de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Però, alhora, aquesta entitat té l’objectiu de donar a conèixer el cooperativisme agrari català arreu del món.

Per aquest motiu, en els últims mesos la Casa de l’Agricultura ha obert les seves portes a nombroses delegacions d’entitats vinculades al món agrari arribades de països diversos i interessades a apropar-se a aquest model empresarial.

associacio-de-pagesos-i-ramaders-de-suecia-visita-la-cooperativa-plana-de-vicResponsables de la Federació han atès un grup de productors de fruita procedents de la zona de Macedònia, representants de l’Associació de Pagesos i Ramaders de Suècia, dos grups institucionals del Japó i també un nodrit grup de periodistes de Corea interessats a conèixer el model cooperatiu català. Així mateix, han mantingut una trobada amb el principal sindicat agrari francès, la Fédération nationale des syndicats d’exploitants agrícoles, que s’ha mostrat favorablement sorprès per la magnitud i la diversitat del sector a Catalunya.

A més i amb la satisfacció de donar a conèixer el cooperativisme agrari des de la base, s’han organitzat visites a cooperatives de diferents sectors i zones d’interès, així com visites a explotacions de socis. En tots els casos, el balanç ha estat positiu i enriquidor per ambdues parts.


Continua llegint…
“Hi ha una altra manera de veure el món”. Xavier Domènech, Cooperativa Falset Marçà
Cooperació internacional